Na našoj listi čitanja: modne knjige koje volimo

| Tech |

Modne knjige koje nas oduševljavaju!
Modne knjige koje nas oduševljavaju!

Uvijek tražimo još malo modne inspiracije, a što ima bolje od prekrasne knjige tvrdih korica koju možemo listati i čitati uz kavu i kolač. Srećom, veliki modni eksperti razmišljaju kao i mi - te upravo iz tog razloga većina poznatih dizajnera, modnih mogula i fashionistica već imaju svoju šik literaturu koju jedva čekamo primiti u ruke i upiti što je više moguće modnog "znanja".

Bilo da ste i sami jedan od etabliranih modnih stručnjaka; tek stvarate vlastiti stil ili pak želite vidjeti kako izgleda modni svijet "iza kulisa" - svakako ćete pronaći malo inspiracije u knjigama Chanela, Diane Von Furstenberg ili Sophie Amoruso. U nastavku pročitajte kojih se 7 knjiga našlo na našoj proljetnoj listi čitanja.

Ali oprez: čitanje ovih knjiga može izazvati ozbiljnu želju za shoppingom! Nemojte kasnije reći da vas nismo upozorili...

1. "The Big Book of Chic"

Stil se ne odnosi samo na garderobu. Vaš dom bi također trebao biti ogledalo dobrog ukusa. U "Velikoj knjizi šika", poznatog internacionalnog dizajnera interijera Milesa Reeda, možete vidjeti veliku selekciju njegovih unikatnih interijera i koristiti ju kao inspiraciju za stvaranje vlastitog glamuroznog i eklektičnog doma.

2. "Chanel: Collections and Creations"

Chanel je uvijek imao poseban način kombiniranja tradicionalnog i svježeg stila. Knjiga otkriva gomilu nevjerojatnih kreacija slavne Coco još iz 1920. Prekrasna odjeća, nevjerojatni modni dodaci i prekrasni modeli predstavljaju Chanelov bezvremenski stil.

3. "The Woman I Wanted To Be"

U svom memoaru, Diane Von Furstenberg dijeli sa svijetom svoju filozofiju života - savjetuje kako stariti sa stilom, kako pronaći osobni stil i graditi samopouzdanje. Počela je s jednim kovčegom punim haljina i idejom o tome kakva želi biti jednog dana. Žena koja je samostalna i koja se ne mora osloniti na to hoće li joj muškarac platiti račune. Postala je upravo to. Žena koja vodi vlastito modno carstvo.

4. "#girlboss"

Sophia je odlučila prodavati vintage odjeću na eBay-u kada je navršila dvadeset i dvije godine. Osam godina kasnije, osnivačica je, direktorica i kreativna direktorica Nasty Gala - modnog online brenda čija se ukupna vrijednost procjenjuje na cca 100 milijuna dolara i broji više od 350 zaposlenika. Njena knjiga je savršena literatura za sve fashionistice koje su u potrazi za stvaranjem vlastite karijere.

5. "How To Be Parisian: Wherever You Are"

Tko ne želi biti utjelovljenje jedne Parižanke? Njihov stil, energija i bezvremenska ljepota. Priznajte, i vi ste opsjednuti! Četiri autorice otkrile su svoje osobne poglede na francuski stil, ljepotu, kulturu, ponašanje i (naravno) muškarce.

6. "The Teen Vogue Handbook"

Ovaj modni vodič miks je estetski prekrasnih fotografija, savjeta za karijeru i ključnih informacija svakog aspekta modne industrije. Također, pronaći ćete intervjue s Marcom Jacobsom, Bruce Weberom, Patrickom DeMarchelierom te ostalim modnim asistentima i početnicima modne industrije.

7. "The Fashion Book"

Ovo je Biblija modnog svijeta. "The Fashion Book" je masivna "od A do Ž" enciklopedija mode. Preko 500 stranica prekrasnih fotografija, profila i intervjua s dizajnerima, fotografima, modnih ikonama, modelima i mogulima.