Modna kuća Burberry prodaje se u ovoj godini?

| Tech |

Burberry
Burberry

Ako su šuškanja i izvješća istinita, kultna londonska modna kuća Burberry meta je velikog preuzimanja u ovoj godini. Investicijska banka UBS sastavila je godišnju listu potencijalnih spajanja i akvizicija raznih europskih kompanija i od 27 kompanija na popisu, Burberry je proglašen kompanijom za koju se najviše predviđa da će biti prodana u 2014. godini.

Upravo to bi mogao biti jedan od razloga što je  moćna predsjednica uprave ove britanske modne kuće, Angela Ahrends napustila kompaniju u listopadu i pridružila se Appleu. Pretpostavlja se kako će Burberry preuzeti jedan od najvećih svjetskih luksuznih konglomerata poput LVMH-a ili Keringa, što je obilježilo idealno vrijeme za Angelin odlazak iz kompanije.

Već se neko vrijeme šuška kako je LVMH, francuska modna kuća sa sjedištem u Parizu najvjerojatniji akvizitor luksuzne modne kuće najpoznatije po kultnom baloneru te kako će uložiti u njen daljnji napredak. Ostaje nam vidjeti hoće li Burberry ove godine biti prodan ovoj luksuznoj grupaciji.