Kultni Volkswagenov minibus u potpuno novom električnom obliku

| Tech |

Volkswagenov I.D. BUZZ koncept jest novi električni minibus s autopilotom predstavljen na NAIAS-u 2017. Nova era električne mobilnosti započinje na North American International Auto Showu koji traje od 8. do 22. siječnja u Detroitu.

Upravo je tamo Volkswagen nedavno predstavio svoj novi model iz I.D. obitelji - višenamjensko vozilo sada kombinira nostalgične dizajnerske značajke s inovativnom tehnologijom. Koncept vozilo stvorilo je vezu između legendarnog podrijetla Wolfsburg brenda i njegove "električne" budućnosti. Poput svih I.D. koncept automobila, i ovaj se novi model temelji na modularnom kompletu električnog pogona (MEB).

Volkswagen I.D. BUZZ

Od kad je ovaj koncept predstavljen na pariškom međunarodnom sajmu automobila u rujnu prošle godine, spomenuti inicijali stajali su u prvom redu predstavljajući novu generaciju potpuno povezanih te kompletno električnih vozila iz Volkswagena. I.D. se također zalaže za jasnoću dizajnerskog jezika, čisti oblik, pošten karakter i autentičnu emocionalnost. No zalaže se i za idealnu unutarnju arhitekturu te za kvalitetne detalje koji su tipični za njemačkog proizvođača automobila.

Volkswagen I.D. BUZZ

Volkswagen ističe kako će novo I.D. koncept vozilo u veoma bliskoj budućnosti biti u mogućnosti voziti potpuno samostalno. Laganim pritiskom na logo Volkswagena, volan se uvlači i nestaje u kokpitu pa tako dok se vozač opušta, laserski skeneri, ultrazvučni i radarskih senzori te kamere prate ostale sudionike u prometu i okolini.

I. D. koncept vozilo je revolucionarno. Kombinira dovoljno prostora za putovanje te novi osjećaj slobode - s nula emisija štetnih plinova.

Volkswagen I.D. BUZZ