Koje je najbolje vrijeme za objavu fotografija na Instagramu?

| Tech |

Pixabay

Iako svi znamo da se naša vrijednost ne bi trebala temeljiti na tome koliko Instagram lajkova dobivamo, ponekad svi želimo drugima pokazati posebne trenutke uhvaćene u foto obliku kako bi privukli pažnju.

Razmišljajući o Instagram postovima, nakon što svoju fotografiju uredimo i spremimo za objavu, dolazi pitanje kada je najbolje vrijeme za objavu fotografije kako bi ona postigla što veći broj lajkova.

Da li je to jutro kada svi idu na posao ili vrijeme ručka kada se svi dohvate svojih telefona u kratkoj pauzi od rada?

Jedna marketinška platforma izvršila je analizu 12 milijuna postova na Instagramu i utvrdila je da je najbolje vrijeme za objavu fotografija na Instagramu između 9:00 - 11:00 ujutro.

Naravno, vrijedi primijetiti da to ovisi o tome odakle dolazi većina vaših sljedbenika i je li njihova vremenska zona u skladu s vašom vremenskom zonom.

Zanimljivo, Forbes je, također, proveo svoje istraživanje te njegovi nalazi, pomalo, proturječe gore navedenom vremenu. Njihova dionica za objavljivanje proteže se od 9 do 18 sati, bilo koji dan od utorka do petka.

No, to upućuje na to da je velik broj korisnika Instagrama previše zauzet vikendom kako bi provjerili svoje feedove i vjerojatnije je da će im se vaš post prije svidjeti tijekom dana, za razliku od večeri.

Dakle, zapravo uopće ne postoji definirano vrijeme kada će vaša fotografija postići najveći uspjeh. Vi bi sami trebali osluškivati i na primjeru vaših starih postova zaključiti kada postižete najveći broj lajkova. Jednom kada definirate vrijeme koje vam najviše odgovara držite se njega, ali nemojte dopustiti da broj lajkova utječe na način na koji gledate sami sebe i uništi vaše samopouzdanje. Na kraju krajeva, ipak je to samo fotografija.