Kako najbolje iskoristiti dan?

| Tech |

Danas vam donosimo nekoliko važnih rituala koje koriste najpoznatiji poslovni ljudi, sportaši, glumci i drugi svakoga dana kako bi maksimalno iskoristili taj, ali i svaki drugi dan. Pitate se kako maksimalno iskoristiti potencijal na poslu, ali i u privatnom životu? Evo kako:

Imajte jasan fokus, ali samo na jednu stvar. Osobina koja je zajednička skoro svim uspješnim ljudima je sposobnost da prepoznaju šta je važno i da se fokusiraju na tu jednu stvar.

Nemilosrdno blokirajte sve što vas ometa. Ne možete? Tehnologija je na sve mislila - Rescue time je aplikacija koja mjeri vrijeme koje provodite na kompjuteru, u čitanju elektronske pošte, pisanju izjveštaja i slično, a na taj način kontrolirate svoju učinkovitost, a aplikacija Get Concentrating na neko vrijeme će blokirati društvene mreže i pomoći vam da se fokusirate na ono što je zaista važno.

Odredite točno vrijeme trajanja sastanka. Ljudi generalno uvijek traže više vremena nego što im je zaista potrebno. Tako generalni direktor za Renault i Nissan, Carlos Ghosn, dozvoljava da sastanak za jednu važnu temu maksimalno traje do sat i pol vremena – 50 posto vremena je za prezentaciju, ostalih 50 posto za diskusiju. 

Rituali koji znače produktivnost. Uvedite rituale koji će korigovati vaše ponašanje i automatski vas vraćati na stazu uspjeha - stazu produktivnosti. Novi radni zadaci na stolu koji vas čekaju kao podsjetnik da se ubrzate i fokusirate ili možda nagrada koju ste sebi obećali poslije uspješno obavljenog posla, šta god vas drži na putu uspjeha. 

Budite ranoranioc. Glavni dio recepta za uspjeh, leži u ranom ustajanju. Naime, nije slučajno što baš većina direktora najvećih kompanija na svijetu ustaje prije šest ujutro.