Kako Mark Zuckerberg i Bill Gates vide školovanje?

| Tech |

Mark Zuckerberg

Mark Zuckenberg nedavno je na svojem Facebook profilu objavio video snimljen za zakladu Code.org koja se bavi lobiranje kako bi škole diljem svijeta uvele programiranje kao školski predmet.

U videu se pojavljuju razne IT face poput Marka Zuckenberga, Billa Gatesa, izumitelja Dropboxa - Drewa Houstona, utemeljiteljice Clothie - Elene Silonoke, ali i poznati pjevači i sportaši poput Will.I.Ama i Chrisa Bosha te razni računalni geniji.

Svi oni pokušali su objasniti što programiranje za njih znači i zašto je ono važno i za onu djecu koja će se u životu baviti nečim sasvim drugačijim. Naime, programiranje uči djecu kako da ispravno i logično razmišljaju što će im svakako u životu dobro doći. Zaklada Code.org želi potaknuti obrazovanje novih generacija programera koji će jednoga dana zamijeniti velikane poput Billa Gatesa, Marka Zuckerberga i pokojnog Stevea Jobsa.

Problem oko kojeg su se ovi poznati genijalci ujedinili što mnoga djeca u školama nažalost nemaju ni informatiku niti programiranje koje se smatra poslom budućnosti. Inače orgaizacija Code.org za moto svoje udruge uzela je poznati citat pokojnog Stevea Jobsa: „Mislim da bi svatko u ovoj zemlji trebao naučiti programirati računalo zato što nas to kako da razmišljamo.“ Čini nam se kako situacija u Hrvatskoj i nije toliko loše s obzirom da djeca u Hrvatskoj od osnovne škole pohađaju satove informatike. Možda će upravo u budućnosti neki Hrvat osmisliti neku novu interentsku revoluciju.

Code.org