Kako da vam baterija na mobitelu duže traje

| Tech |

 

Pixabay

Nije tajna kako neke aplikacije za Android više troše bateriju vašeg pametnog telefona, a neke manje.

Veći potrošači među aplikacijama nastavljaju raditi u pozadini i kad ih ne koristite izravno, komuniciraju s internetom i koriste senzore za pokret

Sve to troši bateriju. Među najvećim pijavicama često su neke od najpopularnijih aplikacija. Evo popisa s preporukama kako riješiti problem.

1) Snapchat

Snapchat je na vrhu brojnih popisa najgorih žderača baterije. Što možete učiniti? Uključite režim rada Travel, jednu od novih Snapchatovih značajki koja sprječava prethodno učitavanje slika i videa. Pronaći ćete ju u postavkama aplikacije.

Također možete isključiti praćenje lokacije, ali time ćete i ugasiti filtere s lokacijom. Umjesto Snapchata, možete probati Instagram Stories.

2) BBC News (i bilo koja aplikacija za vijesti)

Aplikacije za vijesti također se stalno osvježavaju u pozadini. Što možete napraviti? Riješite ih se. U pravilu ne nude ništa bitno drukčije od njihovih matičnih web odredišta.

Moguća alternativa za praćenje vijesti je Twitter. Sve veće medijske kuće prisutne su na tom servisu i prilično aktivne.

3) Microsoft Outlook

Microsoftove aplikacije za Android obično nisu među prvim sumnjivcima za prekomjerno cijeđenje baterije. No, Outlook jest zbog toga što je beskoristan ako se ne osvježava u pozadini.

Što možete učiniti? Isključiti obavijesti za e-poštu, eventualno. Ili se prebaciti na drugu aplikaciju. Naš izbor bio bi Inbox by Gmail.

4) Facebook i Messenger

Najveća društvena mreža svijeta i njeni sateliti često su među najvećim potrošačima baterije.

Što možete učiniti? Uklonite ih, pa instalirajte Facebook Lite i Messenger Life, verzije koje koriste manje podataka, resursa i energije. Nemaju video pozive, ali preživjet ćete bez njih.

5) Amazon Shopping

Ako nekim slučajem imate instaliranu ovu aplikaciju, riješite je se odmah. Nije najbolje optimizirana za Android, pa opterećuje bateriju više nego što je nužno.

Što možete učiniti? Koristite Amazonovo web odredište za mobilne uređaje.

6) YouTube, Netflix i druge aplikacije za streaming

Streaming filmova i glazbe je fora, ali to također traži dosta energije zbog stalno uključenog zaslona, prijenosa podataka.

Što možete učiniti? Pa, ne puno toga. Recimo, smanjite svjetlinu zaslona ili koristite žične slušalice umjesto bežičnih. Alternativno, stavite u funkciju nešto štedljiviji YouTube Go.