Kako biti utjecajniji na poslu?

| Tech |

Posao

Postoje mnogi aspekti koji od dobrih radnika naprave uspješne vođe, no kad biste trebali odrediti samo jednu kvalitetu, koja bi to bila? Nema sumnje da su samopouzdanje i strast presudni, no prema Business Insideru svi nadahnjujući lideri imaju jednu zajedničku stvar: sposobnost da utječu na druge.

Zašto? Na radnom mjestu, sposobnost trenutnog uvjeravanja drugih odmah vas stavlja u poziciju vodstva, bez obzira na radno mjesto. Oni koji utječu na druge imaju moć da pomognu drugima napredovat te znaju kako usmjeriti tim. Njihova mišljenja su veoma važna, a javni nastup dobro poznat među vršnjacima. Drugim riječima, to je jedna od ključnih osobina koje će vam pomoći da od marljivog radnika postanete menadžer i vođa.

Ako ste borite da vas se čuje na sastanku ili želite brzo napredovati, Business Insider istaknuo je najbolje načine kako poboljšati svoj persuazijske vještine. Činite ove tri stvari svaki dan:

Recite DA za izazovne zadatke

Harvard Business Review studija pokazuje zabrinjavajući razlog zašto postoji više muškaraca nego žena na vodećim pozicijama. Istraživači su otkrili da se 22% žena nije prijavilo za radno mjesto jer "ne žele riskirati kada postoji velika šansa da ne uspiju", dok je samo 13% muškaraca dijelilo isti pogled. Drugim riječima, žene će obaviti samo onaj zadatak za koji vjeruju da su u potpunosti kvalificirane, dok će muškarci uživati u izazovima. Zadobite poštovanje kolega oslanjajući se na izazovne svakodnevne zadatake.

Koristite se različitim komunikacijskim stilovima

Oni koji utječu na ljude na radnom mjestu vješti su u korištenju 2 različite komunikacijske vještine: društven stil u kojem smo brižni i osjetljivi te poslovan stil koji je uporan i često doživljavan kao agresivan. Fokus stavite na svjesnost samoga sebe i prilagodite stil komunikacije tako da odgovara prigodi.

Nadogradite se novim znanjem

Nemojte čekati formalne obuke; oni na vrhu poduzeli su vlastite mjere kako bi neprestano bili informirani i svjesni. Bilo da se radi o predavanjima ostalih stručnjaka iz istog područja ili pretplate na obrazovni e-newsletter, nastojite povećati svoje znanje svaki dan.