Je li potpuna ravnoteža između posla i života moguća?

| Tech |

Ako ste mislili da se do sreće i uspjeha dolazi postizanjem balansa između posla i života, onda ste baš poput nas bili u zabludi. Godinama mislimo da je pronalaženje načina kako da savršeno balansiramo svoju karijeru i svoje prijatelje, obitelj, zdravlje, hobi, temelj koji osigurava 100% zadovoljstvo u životu. Pojam „ravnoteža“ se čini bezopasan, ali niz stručnjaka i poslovnih lidera sada tvrde da težnja tom posao/život balansu čini više zla nego dobra.

Vanessa Bennett kaže da je 2016. godina „godina integracije posla u život, a ne balansa.“ Poduzetnica Randi Zuckerman punila je naslovnice kada je rekla da lideri mogu doseći samo tri od pet aspekta (posao, san, obitelj, prijatelji i vježbanje) svog života odjednom. Dakle, je li vrijeme da promijenimo mišljenje o ravnoteži? Čitajte i  otkrijete zašto odbijanje ravnoteže i prihvaćanje nesavršenosti može promijeniti vaš život.

  1. Ne postoji savršenstvo – prihvatite i zavolite tu činjenicu!
  2. Strast i život se isprepliću – a ako vam je posao strast, onda vam se posao zapravo savršeno integrira u vaš život!
  3. Neravnoteža može dovesti do veliko uspjeha – sami birate, ali u ravnoteži, veliki uspjeh često će izostati neovisno o kojem se polju života radi.
  4. Neravnoteža će vam dati više energije – koncentracija na samo jedan aspekt života dat će bolje rezultate.
  5. Natjerat će vas da se usredotočite na sadašnjost – neka multitasking za budućnost malo pričeka.
  6. Zaboravljanje propuštenih prilika pomoći će vam da pronađete sklad.