Izumljeno je donje rublje koje se ne mora prati

| Tech |

Instagram/ @organicbasics

Danski inovatori, osnivači start-upa pod nazivom Organic Basics su predstavili liniju donjeg rublja koje se može nositi tjednima bez pranja.

Ova neobična inovacija naišla je na brojne osude javnosti koja se pita zašto je uopće potrebno postojanje rublja koje se ne mora prati.

Iz Organic Basisca kažu kako njihov izum može biti koristan mnogima. Predstavnici ovog start-upa žele da korisnici njihovih proizvoda troše što manje vode na pranje rublja. "Tradicionalni način kupovine, nošenja, pranja i bacanja rublja je užasan gubitak resursa. I to je izuzetno štetno za životnu sredinu. Naše rublje možete nositi tjednima. Time štedite i novac i vrijeme", kaže 27-godišnji Mads Fibiger, izvršni direktor i suosnivač start-upa Organic Basics.

Tajna ovog proizvoda je u srebru. Danci su izradili donje rublje od poliamidnog vlakna presvučenog srebrom i organskim pamukom koji zajedno ubijaju bakterije u postotku od 99,9 posto.

Linija ovog rublja dostupna je skoro u cijelom svijetu, osim u Rusiji. Pakiranje od dva para Silver Tech muških bokserica koje se ne moraju prati tjednima koštaju 64 dolara, a isto pakiranje za žene košta 56 dolara.

Iz Organic Basicsa kažu kako su prodali više od 200.000 komada rublja te kako imaju oko 50.000 svojih aktivnih kupaca