Iphone 7 predstavljen svijetu

| Tech |

iPhone 7
iPhone 7

Jučer, 7. rujna Apple je u San Franciscu prezentirao svoj novi model Iphone mobitela, novi Iphone 7. Bilo je puno nagađanja kako će novi model izgledati i kada će biti predstavljen, ali Apple je uspio sve očuvati u tajnosti i ispuniti sva očekivanja pri predstavljanju novog modela.

Novi Iphone 7 zadržao je dizajn starog modela, Iphone-a 6, ali predstavljena je nova boja. Osim metallic crne, od sada Iphone dolazi i u jet crnoj boji koja je sjajna i mnogo tamnija. Zlatna, roza i bijela boja i dalje su dostupne na novom modelu.

iPhone 7
iPhone 7

Novost je to što su u Appleu ukinuli "headphone jack" tj. ulaz za slušalice pa ćete od sada moći slušati muziku bežično, a za one koje koriste stare modele slušalica, uz Iphone će doći adapter za slušalice koji će se stavljati u utor za punjač. Također po prvi puta Iphone će imati funkciju vodootpornosti te mnogo dulje trajanje baterije, čak 2 sata više nego na starom modelu. Tipka home je redizajnirana i sada je osjetljiva na snagu dodira, a mogu joj se dodati i druge funkcije.

iPhone 7
iPhone 7

Osim Iphonea 7, predstavljeni su  Iphone 7 Plus koji je, naravno, veći i ima čak 2 stražnje kamere za mnogo bolje slikanje, jedna je širokokutna, a druga ima mogućnosti teleobjektiva te novi "smartwatch" Apple Watch Series 2, koji je vodootporan do 50 metara. Apple je, navodno, po prihodima od sata skočio na drugo mjesto na svijetu, odmah nakon Rolexa.

Novi Iphone moći ćete kupiti od 16. rujna u trgovinama diljem svijeta, a u Hrvatsku će doći 23. rujna.