iPhone 5S imati će kameru od 12 megapiksela?

| Tech |


Nakon što već neko vrijeme kruže glasine o novom iPhoneu 5S kompanije Apple, sada se pojavila informacija da će budući smartphone imati kameru od 12 megapiksela. Kompanija iz Cupertina će uskoro ponuditi novi iPhone pod oznakom 5S, koji će imati poboljšanu kameru u odnosu na prethodni model. Šprekulira se da se radi o kameri od 12 megapiksela.

Skok s 8 na 12 megapiksela će imati implikacije na printanje i "cropanje" fotografija, kao i na prostor, odnosno memoriju koji zauzimaju na uređaju. Informacije su objavljene na stranici Tinhte.vn, koja je od ranije poznata po otkrivanju specifikacija Appleovih novih uređaja. Primjerice, na stranici su objavljene specifikacije iPhonea 4 prije nego što je pametni telefon službeno najavljen, a objavljeni su i pojedini detalji kasnijih generacija popularnog mobitela.

Japanski blog Macotakara piše da Apple planira ponuditi sedmu generaciju iPhonea u sličnom spektru boja kao što je slučaj sa iPodom Touch. Na blogu se navodi da će iPhone 5S imati dizajn sličan aktualnoj verziji, ali će dobiti poboljšanu kameru i procesor. Osim toga, uređaj će sadržavati i tehnologiju prepoznavanja otiska prsta.

Vjeruje se da će Apple ponuditi i jeftiniju verziju iPhonea, koja će također biti dostupna u nekoliko različitih boja.