Instagram uvodi video?

| Tech |

Video na Instagramu?
Video na Instagramu?

Prije nekoliko dana, Facebook je potiho počeo slati zanimljive pozivnice nekim ključnim ljudima u svijetu tehnologije i medija za privatnu i intimnu press konferenciju koja će se održati 20. lipnja.
Iako postoji mogućnost da će ovaj div u svijetu društvenih medija predstaviti neke nove napredne značajke i funkcije, TechCrunch donosi informaciju kako izvori bliski Facebooku i Instagramu otkrivaju kako da se radi o predstavljanju nadogradnje Instagrama videima. Pretpostavlja se kako će korisnici moći dijeliti snimke dužine između 5 i 10 sekundi.

Iako ova glasina i nije neka novost, dodatak ovoj popularnoj aplikaciji za dijeljenje fotografija u vidu dodavanja dijeljenja i videa logičan je potez. Naime, postoje mnoge aplikacije koje dozvoljavaju i dijeljenje videa, a neke od njih poput Vinea isključivo su orijentirane videima. Iako lansiran u siječnju, Vine ima izrazito veliku popularnost, pogotovo u zadnje vrijeme i posebno među pripadnicima modnog svijeta no u nekim zemljama u koje spada i Hrvatska nikada nije zaživio. Inače, Vine je u vlasništvu Twittera i dozvoljava dijeljenje videa dužine 6 sekundi, a nedavno su objavljeni rezultati da je početkom lipnja više ljudi na Twitteru dijelilo Vine video snimke nego Instagram fotografije. Naravno, veliki razlog za to je i činjenica da zbog Twitter-Facebook rata jer Twitter više ne prikazuje Instagram fotografije u streamu.

S obzirom na sve veću popularnost aplikacija i društvenih mreža poput Vinea, recimo Viddya, Cinegrama i Socialcama, činjenica je kako se Instagramu s dodavanjem videa otvaraju mnoge mogućnosti. Iako nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da ćemo za dva dana na Instagramu dijeliti i naša kraka filmska dijela, sigurno je kako je Instagram davno prestao biti skromna i jednostavna aplikacija za dijeljenje fotografija i kako je polako postao ozbiljna društvena mreža. Sigurni smo kako će ovaj potez oduševiti sve korisnike jer prije svega znači jednu aplikaciju manje, a onda i bezbroj novih mogućnosti. Isto tako, videi su jako zanimljivi oglašivačima, puno više nego fotografije tako da možda možemo očekivati i neke promjene u tom smjeru.