Instagram mijenja svoje postavke i ništa više neće biti isto

| Tech |

Instagram

Jeste primijetili tijekom vikenda jako puno Instagram postova u kojima se od nas traži da "upalimo notifikacije" ili "stisnemo tri male točkice u desnog gornjem uglu"? To je zato što ova društvena mreža najavljuje novi update koji će promijeniti način na koji gledamo Instagram - doslovno.

Umjesto organiziranja postova kronološki (kao što to i je slučaj još od njegovog osnutka 2010.), Instagram uvodi novi algoritam koji će sam raditi raspored postova na vašem news feedu, "po važnosti koji oni imaju za vas". Što znači da ćete da početnoj stranici vidjeti postove za koje Instagram procijeni da ćete u njima najviše uživati, a što više "scrollate" prema dolje će se nalaziti postovi za koje misli da su vam sve manje i manje važni. Zvuči poznato? Da, tako funkcionira Facebook, koji je ujedno i njegov vlasnik. 

Iako je promjena algoritma već najavljena ranije ovog mjeseca, službeno je aktivna od danas - što znači da od danas više ne možemo vidjeti Instagram u originalnoj formi. Jednom kada novi update stupi na snagu, vidjet ćete Instagram onako kako on misli da ga vi želite vidjeti: zanimljive stvari na vrhu, a prema dnu postaju sve manje zanimljive. 

Jako puno ljudi već sad nije zadovoljno ovim promjenama, a i mi smo na tom popisu. Početna ideja Instagram bila je vidjeti slike osoba koje pratimo u "stvarnom vremenu" tj. u onom trenutku kada je fotografija objavljena - jer je upravo to razlog zašto ih pratimo. 

Jedino rješenje koje postoji jest stisnuti ove "tri male točkice u gornjem desnom uglu" te stisnuti opciju “Turn On Post Notifications.” Na taj ćete način dobiti notifikaciju svaki put kada ta osoba objavi fotografiju ili video - što i nije idealna opcija jer ako uključite ovu obavijest na svaki celebrity profil ubrzo će vas preplaviti notifikacije, koje bi na kraju mogle postati malo naporne. Ali jedino ovako nećete propustiti fotke koje vaši prijatelji objavljuju!