I Barack Obama je dobio svoju naslovnicu

| Tech |

Barack Obama na naslovnici GQ magazina prije nego je postao predsjednik
Barack Obama na naslovnici GQ magazina prije nego je postao predsjednik

Glamour je za rujansku naslovnicu pridobio Victoriju Beckham koja je osim što je pozirala za naslovnicu i editorijal, čak i pristala biti gostujuća urednica. No za izdanje magazina za studeni, Glamour je pridobio još nekog većeg i važnijeg, a radi se o predsjedniku SAD-a, Baracka Obamu. Predsjednik vjerojatno neće poput Victorie uređivati izdanje, ali jako dobar mamac za čitatelje, a i oglašivače. Sigurni smo da će činjenica da će se Barack naći na njihovoj naslovnici s pripadajućim intervjuom povećati njihov broj oglasa u izdanju za studeni.

Iako bi na prvu pomislili kako će se na naslovnici naći ženska članica obitelji Obama, Barack je definitivno još i bolja opcija. Intervju je prije mjesec dana odradila Cindi Leive, a tko je fotografirao i kako će izgledati fotografije ostaje nam tek vidjeti. Nadamo se da neće biti baš identična njegovoj dosadnoj naslovnici za GQ magazin koja je fotografirana nekoliko dana prije nego li je postao predsjednik u kojoj je budući predsjednik nosio klasično odijelo i osmjeh. Ona za Vanity Fair 2009. godine već nam je simpatičnija, no ovaj put očekujemo nešto sasvim drugo, ali opet klasično.

Linda Kramer Jenning, washingtonska urednica Glamoura otkrila je kako nagovoriti predsjednika na ovaj potez nije bilo nimalo lako, trebalo je čak pet mjeseci pregovaranja kako bi se dogovorio intervju. No nije nimalo čudno da je Obama pristao na ovaj potez kada uzmemo u obzir veliku žensku čitalačku publiku koja također glasa na predstojećim predsjedničkim izborima. 

Iako nikada ni jedan muškarac nije samostalno krasio naslovnicu američkog Voguea, već je to uspjelo samo četvorici muškaraca: Richard Gereu, George Clooneyu, LeBron Jamesu i Ryan Lochteu i to u paru sa ženama, čudi nas što Barack Obama nije peti muškarac koji krasi naslovnicu ovog magazina u paru s nekom ženom, u ovom slučaju s prvom damom, Michelle. S obzirom na njegovo prijateljstvo s Anne Wintour i njeno zalaganje u prikupljanju donacija za njegov izbornički stožer, kao i lobiranju za glasove. Čini nam se kako je ovo samo prva u nizu Obaminih naslovnica za ženske magazine, a vrhunac će vrlo vjerojatno biti najuzbudljivija naslovnica sa svojom suprugom za američki Vogue. To je samo naša pretpostavka i ostaje nam vidjeti spremaju li Barack i Anne takvo iznenađenje ili ne.