Hrvati na Kickstarteru: Fat Cook skuplja zdrave namirnice kako bi spasio svijet

| Tech |

Hrvatska igrica Fat Cook na Kickstarteru

Braća Goran i Dragan Vejnović iz Zagreba, okupljeni pod brendom Megaframe, kreirali su mobilnu igricu Fat Cook. Kako bi skupili potrebna sredstva, lansirali su kampanju na Kickstarteru. Fat Cook je igrica u kojoj bucmasti kuhar skuplja zdrave namirnice kako bi pripravio svoje recepte, čime se kod igrača potiče svijest o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

Braća Vejnović na razvoju igrice rade već oko godinu dana. Glavni junak je bucmasti kuhar koji pokušava riješiti niz zagonetki kako bi pronašao put do skrivenih sastojaka, kojima će pripraviti deliciju koja će spasiti čovječanstvo. Kroz igricu i različite nivoe Fat Cook skuplja zdrave namirnice za svoje recepte, a ovisno o broju skupljenih zdravih namirnica igrač će dobiti ocjenu za svoj recept. Time se nastoji potaknuti igrače da razmišljaju o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

Hrvatska igrica Fat Cook na Kickstarteru

Dragan, koji se trenutno u Engleskoj bavi izradom 2D i 3D animacija, objasnio je zašto su se odlučili okušati u području mobilnih igrica: „Brat i ja smo imali milijun ideja za igrice dok smo odrastali, i sad kad napokon imamo vještine i mogućnosti da ih ostvarimo, odlučili smo pokušati. Bilo bi idealno kada bismo se u budućnosti mogli posvetiti isključivo izradi igrica. Proces je vrlo kreativan i zanimljiv, a ne škodi ni činjenica da su mobilne igrice jedno od najbrže rastućih područja kreativne industrije u posljednjih nekoliko godina.“

Kickstarter je najveća svjetska platforma za prikupljanje financijskih sredstava za kreativne projekte. Svatko s kreditnom karticom može donirati određeni iznos za projekt koji mu se sviđa, no iznos je zapravo doniran samo ako projekt uspije sakupiti zadani iznos. Fat Cook pokušava prikupiti oko 60 tisuća kuna kako bi platili programera koji bi pomogao pri dovršetku igrice.

Dragan Vejnović, jedan od autora hrvatske igrice Fat Cook

Za pomoć u skupljanju sredstava za dovršetak igrice predviđeni su i prigodni pokloni, pa će tako oni koji uplate 15 funti (cca. 140 kn) dobiti prigodan poster. Za 40 funti (cca. 360 kn) može se sudjelovati u kreiranju glavnih kuharovih protivnika, za 100 funti (cca. 900 kn) dizajneri će nazvati ulicu u igrici po vama, dok veće uplate donose  i atraktivnije poklone poput reklame na jumbo-plakatima unutar igrice. Predviđeni su i ostali pokloni poput majica i pristupa testnoj verziji igrice.

Hrvatska igrica Fat Cook na Kickstarteru

Fat Cook kampanja na Kickstarteru nalazi se na ovom linku i trajat će do 25.11. do kad kreatori moraju sakupiti 6000 funti kako bi projekt uspio. Na profilu se može provjeriti njihov napredak, pogledati trailer igrice, ali i aktivno podržati ovaj hrvatski gaming projekt.