Heinekenov najluđi intervju za posao ikad

| Tech |

Heineken "The Candidate"

Kako bi reagirali kada bi vas na razgovoru za posao voditelj ljudskih resursa držao za ruku dok hodate prema uredu ili kada bi baš tijekom vašeg intervjua dobio srčani udar?

U današnje vrijeme mnogi su nažalost bez posla pa su trenutno u velikoj potrazi za istim. Iako mnogi trebaju posao, čini se kako je jučer i naš predsjednik Josipović spomenuo da nisu svi spremni prionui na posao svim srcem. Tu karakteristiku je u moru kandidata prepoznao i Heineken koji se na zabavan način odlučio poigrati s njima, a u isto vrijeme napraviti odličnu marketinšku kampanju, viralni filmić i sve to povezati sa svojim sponzorstvom Lige prvaka.

Krenimo redom, Heineken je raspisao natječaj za posao pripravnika u „Event & Sponsorship“ odijelu na koji se javilo čak 1.734 kandidata koje je trebalo nekako reducirati. Kako su svi intervjui za posao u principu isti jer svi kandidati uglavnom imaju jedne te iste odgovore na ona klasična i standardna pitanja, Heineken je odlučio „začiniti“ cijelu priču i nimalo im ne olakšati. Nisu tražili nekog prosječnog, nekog poput svih ostalih niti nekog tko sam za sebe kaže da je strastven već nekoga tko je zaista strastven i tko se izdvaja iz okoline, a čiji je entuzijazam zarazan.

Kandidati pozvani na intervju morali su proći neku vrstu testiranja snalažljivosti i podnošenja stresa te neobičnih situacija. U prvom djelu ispitivanja ispitivač, odnosno osoba zadužena za ljudske resurse kandidate je držala za ruke, uslijedilo je testiranje pružanja prve pomoći i hitni slučaj, no ne želimo vam pokvariti zabavan i pomalo emotivan video pa ćemo vas pustiti da ostalo pogledate i otkrijete sami.

Heineken "The Candidate"