"Gorila" među ultrabookovima

| Tech |

Kompliment koji se često daje dobrim prijenosnicima je da spajaju estetiku i performanse. Ipak, to nikada nije bilo pravilo ni za jedan drugi ultrabook koliko za novi Asus Zenbook UX301. Ovo je jedan od rijetkih ultrabookova koji kombinira aluminij i Gorilla 3 staklo, pružajući na taj način najvišu dostupnu otpornost na ogrebotine i postojanu ljepotu.

Iako Gorilla Glass 3 tehnologija nije novost na tržištu prijenosnika, rijetki su uređaji koji ovo staklo, osim preko zaslona, koriste i za zaštitu drugih dijelova računala. Međutim ono što je ovdje posebno interesantno je što je presvlačenje poklopca Gorilla Glass 3 zaštitom odigralo veliku ulogu u pogledu estetike pa Zenbook UX301 odlikuje elegantan i profinjen dizajn. Ostatak računala izrađen je od kvalitetne legure aluminija u brušenom finišu. Uz dimenzije od 325x223x15.5 mm i težinu od ispod 1.5kg, odmah postaje jasno zašto spada u Ultrabook kategoriju.

Ovakvoj kvaliteti izrade potreban je i savršen zaslon, pa se ASUS odlučio za glossy Full HD (1920 x 1080) IPS zaslon dijagonale 13,3 inča. Ovo doprinosi izuzetno oštroj slici i živopisnim bojama, a uz Impresivan kut vidljivosti od čak 178 stupnjeva Zenbook UX301 podiže udobnost u radu na još višu razinu.

Snagu ultrabooku daje Intel Core i7 procesor četvrte generacije, a zahvaljujući dobroj bateriji UX301 ima autonomiju do osam sati. Kada je o konektorima riječ, s desne strane se nalazi čitač SD kartica, USB 3.0 port i DisplayPort konektor, dok su na lijevoj strani audio priključak, još jedan USB 3.0 port, mini HDMI izlaz i priključak za strujno napajanje. Nezaobilazna odlika svih ASUS laptopa, kada je o zvuku riječ, je jedinstvena SonicMaster tehnologija, koja stvara kvalitetan i čist zvuk. Sa svim navedenim, ovaj Zenbook model predstavlja vjerojatno ono najbolje što može očekivati ​kod ultrabookova.