Google Maps dobio potpuno novi izgled

| Tech |

Kompanija Google prije nekoliko dana otkrila je potpuno novi izgled svoje usluge Google Maps. Radi se o kompletnom redizajnu Google Mapsa, a korisnicima je osim pogleda na okolinu omogućeno da zavire i unutar objekata. Mapa se sada otvara na punom zaslonu, na dnu se nalaze mali thumbnailsi, a za traženje se može koristiti mali widget na gornjoj lijevoj strani ekrana. Posljednje tri pretrage se automatski pojavljuju dok je korisnik logiran, a u tražilicu je moguće upisati naziv posebne lokacije ili neki pojam, kao što je npr. "talijanski restoran". Potom će se prikazati svi restorani u blizini, kao i oni koje su posjetili korisnikovi prijatelji i koji su visoko ocijenjeni. Kada izaberete određeni restoran, Google Maps nudi info karticu desno ispod tražilice, a na njenom vrhu je adresa objekta, kao i njegovo radno vrijeme. Na desnoj strani je ikonica za navigaciju do određene adrese. Tu je i zvjezdica kojom se pohranjuje određena lokacija, kako biste je kasnije mogli pogledati. Tu je upisana i web-stranica objekta, kao i broj telefona. Google Maps prati aktivnosti korisnika, pamti ih i kasnije daje preporuke s obzirom na njegove potrebe.

Novi Google Maps

Google Maps posebnu pažnju posvetio je fotografijama. Klikom na ikonu s dna mape, koja označava satelitsku fotografiju, Google Maps nudi Google Earth pogled na određenu okolinu. Opcija Street View je uglavnom dostupna za većinu mjesta, a moguće je i "ući" u pojedine objekte. Foto turneje su također zanimljive jer postoje fotografije istih mjesta nastale u različitim vremenskim periodima, koje su fotografirali korisnici pametnih telefona s operativnim sistemom Android. 

Google Maps može pomoći korisnicima i pri transportu, bilo da se radi o automobilima, javnom prijevozu, pješačenju, biciklima ili zračnom prijevozu. Sve opcije su prikazane u tražilici i na samoj mapi, a najbolja ruta se automatski prikazuje.  Kada je riječ o javnom prijevozu, moguće je vizualno uporediti putovanja s obzirom na broj presjedanja, udaljenost i vrijeme putovanja. To je korisna mogućnost za one koji moraju svakodnevno koristiti javni prijevoz i birati najlakše i najbrže rute.