Google leća za oči pomaže dijabetičarima

| Tech |

Google leća
Google leća

Konkurencija nikada ne spava, a Google to najbolje zna i njihova najnovija inovacija, Google leća, potvrđuje da ne planiraju tako skoro usporiti s inovacijama. Nije ovo prvi put da Google zadire u granicu između tehnologije i ljudskog života, te utjecaja na načine života mnogih pa ni ne čudi da ova nova tehnološka naprava plaši mnoge.

Ono što ovaj projekt čini tako jedinstvenim je njegov cilj da pomogne onima s dijabetesom da se što bolje nose s bolešću. Skoro svaka 19 osoba na planetu ima dijabetes, a kad nekontroliranja bolesti to može dovesti do drugih ozbiljnih zdravstvenih problema.

Google je preuzeo izazov pronalaženja boljeg načina za upravljanje dijabetesa suzama osobe. Preko suza mjerila bi se razina glukoze u osobi. Googleova pametna leća prototip je izrađen s mrežom od minijaturnih čipova i senzora koji su veličine mrvica šljokica.

Ove leće trenutno su u fazi testiranja, a u sebi imaju LED svjetla koja će promijeniti boju kada se razina glukoze u tijelu poveća od dozvoljene granice. Iako još uvijek sve to zvuči nevjerojatno, Google je definitivno na pravom smjeru da pomogne mnogim ljudima.