Google+ ima novo ruho

| Tech |

Kompanija Google jučer je predstavila najznačajnije unapređenje svoje društvene mreže Google+Redizajnirani Google+ nudi uredno okruženje s više kolona, koje se mogu skupiti u jednu ili podijeliti u tri, zavisno od veličine ekrana. Web sučelje druge najpopularnije društvene mreže na svijetu postalo je ljepše i dinamičnije. Podešeno je da se nove objave odmah pojavljuju na vrhu ekrana, što je dovelo do bolje preglednosti. Kako je objašnjeno, omogućeno je lako pregledavnje svih stvari koje dijelite s drugima. Automatske hashtag oznake Google+ samostalno ubacuje u postove, te na osnovu njih povezuje sa sličnima. Opcija Hangout s novim sučeljem i ikonicama integrirana je i na Android i na iOS platformu, tako da s više prijatelja istovremeno možete razmjenjivati poruke i videopozive. Doživljaj upotpunjuju efekti i animacije.

Otkako je lansiran prije dvije godine, Google+ se zasniva na krugovima, što korisnicima omogućava da određene sadržaje dijele sa specifičnim grupama poput kolega, članova obitelji, prijatelja i slično. Utvrđeno je da se više od polovine dijeljenja na Google+ odvija upravo u privatnim krugovima. Fokus noviteta na Google+ bio je na fotografijama. Uvedene su nove opcije njihovog editiranja i dijeljenja, poput onih kojima možete automatski "ispeglati" bore ili "ugladiti" zrnaste fotografije.

Google+

Očigledno je da Google više nije zadovoljan drugim mjestom u poretku svjetskih društvenih mreža, te da se od jučer predstavljenih unapređenja mnogo očekuje.