Gdje žive milijunaši, a gdje milijarderi?

| Tech |

Tokyo
Tokyo

U Tokiju živi 461 tisuća milijunaša, u New Yorku, koji zauzima drugo mjesto, živi njih 389.000, a na trećem mjestu je London s 281.000 milijunaša. Moskva sa 101.000 milijunaša zatvara listu dvadest gradova s najvišim brojem mjiljunaša. London kao mjesto stanovanja preferiraju multimilijunaši, s više od 30 milijuna dolara, kojih u prijestolnici Ujedinjenog kraljevstva ima 4.224, na drugom mjestu je Tokio sa 3.525, na trećem Singapur s 3.154, dok New York, s 2.929 multimilijunaša, zauzima četvrto mjesto.

Moskva
Moskva

Moskva nije "ušla" na listu 20 gradova sa najviše multimilijunaša, ali je zato u svjetskom vrhu po broju milijardera. Istraživači WealthInsighta su u tom gradu "prebrojali" 64 dolarska milijardera. To je omogućilo ruskoj prijestolnici da zauzme drugo mjesto na svijetu, prepustivši lidersku poziciju New Yorku, u kojem živi samo šest milijardera više - točnije njih 70.

New York
New York

Britanska konzulting kompanija WealthInsight bavi se istraživanjem raspodjele bogatstva u svijetu i vodi statistiku broja bogatih ljudi. Prema njihovim prognozama, do 2020. godine SAD će biti na prvom mjestu u svijetu po broju milijunaša koji tamo žive. Na drugom mjestu će biti Kina, a na trećem Japan. Rusija neće biti među prvih deset zemalja za koje se predviđa da će imati najveći broj veoma bogatih ljudi. Ostalih sedam mjesta na toj listi, kako predviđa britanska agencija,  zauzeti će Njemačka, Indija, Velika Britanija, Francuska, Kanada, Australija i Švicarska.