Fish Eye leće - novi cool gaget za stvaranje izazovnih i kreativnih fotografija

| Tech |

 Iako je dobro poznato da jedna fotografija vrijedi više od tisuću riječi, ona je danas nezaobilazno sredstvo izražavanja, prenosi informacije i emocije, a kao takva ima i značajnu ulogu u umjetnosti. Dobra fotografija ima snagu privući mnoštvo pogleda, a shodno poruci koju prenosi, može i snažno utjecati na doživljaj svijeta oko nas.

Zahvaljujući razvoju tehnologija i novih društvenih kanala, fotografija zauzima nezaobilazno mjesto u našoj svakodnevici. Uz nove dodatke kojima je omogućeno eksperimentiranje i stvaranje očaravajućih fotografija uz neuobičajene efekte, fotografiranje postaje pravi kreativni izazov s mnoštvom opcija.

3/1 univerzalna leća - fish eye, macro i wide (BIPA 69,90 kn)
3/1 univerzalna leća - fish eye, macro i wide (BIPA 69,90 kn)

Fish eye leće sve su traženiji dodatak koji se koristi kod snimanja fotografija koje oduzimaju dah, a društvene mreže već su prepune fotografija učinjenih lećama Fish eye, macro i wide. Riječ je o 3/1 univerzalnoj leći sa spajalicom. Leća dolazi u pakiranju 3 u 1 (fish eye, macro i wide) i pogodna je za sve vrste pametnih telefona, PC-a i laptopa. Ovim lećama moguće je raditi panoramske snimke, zanimljive fotografije u krugu, a može se i istraživati mikro svijet.

Uz pomoć fish eye leća može se preuveličati zakrivljenost svakog krajolika, „uloviti“ cijeli krajolik ili cijelo veliko društvo u kadar jer zakrivljeni okvir daje svakoj fotografiji posebnost. Mogu se i snimiti najsitniji detalji, inače nevidljivi pomoću obične leće. Fish eye leće služe kako bi istražili i uljepšali svijet oko sebe. Njihovo korištenje je iznimno jednostavno - fish eye leća stavi se na spajalicu koja ima malo postolje u obliku kruga, te se pomoću spajalice pričvrsti na kameru mobitela.

Selfie štap (BIPA 79,90kn)
Selfie štap (BIPA 79,90kn)

Na svakom putovanju, druženju, partiju, boravku u prirodi i sl. fish eye lećama može se na jednoj fotografiji obuhvatiti veliki raspon ljudi, objekata, krajolika. Na taj će način fotografije svakodnevnih života, druženja, posebnih prilika, izleta, godišnjih odmora, dobiti sasvim novo ruho.