Facebook testira emoji reakcije - novi "like" s više emocija

| Tech |

Stisni emoji umjesto lajka!
Stisni emoji umjesto lajka!

 Način na koji "lajkate" stvari na svom Facebooku mogao bi se ubrzo promijeniti. Facebook nam je prije nekoliko tjedana sugerirao da dolazi "dislike" opcija - i stigla je, u nešto drugačijem obliku no što smo to očekivali! Umjesto običnog lajka, sada je moguće dodati reakciju - u obliku emocija.

Od danas je ova ideja na testiranju u stvarnom svijetu, točnije u Irskoj i Španjolskoj, gdje korisnici Facebooka imaju novu opciju pri lajkanju postova svojih prijatelja. Mogu dodati reakciju tako da odaberu jedan od emoji stikera koji najbolje opisuje kako se osjećaju ili kako ocjenjuju objavu svojih prijatelja.

Emoji Reactions - dodatak "lajku"
Emoji Reactions - dodatak "lajku"

Tijekom testiranja u ovim zemljama, pri pritisku na "like" korisnici će vidjeti nekoliko opcija za pokazivanje emocija poput ljubavi, smijeha, šoka, plača i ljutnje. Napokon, imamo način kako pokazati svoje emocije umjesto "lajkanja" čak i tužnih postova koji se pojave na našoj početnoj stranici!  

Mogućnost reagiranja putem gifova i emojija postala je itekako učestala na društvenim platformama i portalima - a u nekim slučajevima to je čak i jedini način komunikacije i komentiranja, stoga i ne treba čuditi kako nam je Facebook odlučio ponuditi i ovu opciju.