Društvene mreže negativno utječu na poremećaje prehrane

| Tech |

Pixabay

Instagram i Snapchat pogoršavaju poremećaje u prehrani tako što djecu "hrane" idejama o tome kako tijelo mora izgledati da bi bilo savršeno.

Društvene mreže bombardiraju tinejdžere fotografijama koje prikazuju kako bi trebali izgledati 24 sata u tjednu. Oni im tako pogoršavaju samopouzdanje i, u mnogim slučajevima, već postojeće poremećaje prehrane.

Britanski ministar za školstvo apelirao je na gigante koji vode društvene mreže da počnu obraćati pažnju na sadržaj koji se nalazi na njihovim stranicama. "Vrijeme je da društvene mreže počnu ozbiljnije shvaćati svoju odgovornost prema mladim ljudima. Odrastanje je jako kompleksan proces, oni se svakako moraju nositi s različitim stvarima, a društvene mreže otežavaju cijeli proces", rekao je Damian Hinds dodavši da društvene mreže nude razne fotografije koje djeca ne trebaju vidjeti.

Stranice kao što su Instagram i Snapchat su već dobile mnoštvo kritika jer njihove platforme mogu koristiti i poznati koje stvaraju pritisak mladim ljudima kako trebaju izgledati.

"Ono što oni rade normaliziraju ideju da su bulimija i slični poremećaji u prehrani u redu te formiraju pogrešnu ideju o tome kako normalno tijelo treba izgledati", rekao je Hinds.

lađi korisnici ne razumiju da su većina fotografija koje se nalaze na društvenim mrežama uređene i provučene kroz mnoštvo filtera.