Bugatti lansirao bicikl inspiriran Chironom

| Tech |

 Bugatti stvarno želi ostaviti značajan trag u auto-moto svijetu, jer je Bugatti Chiron (vrijedan 2.6 milijuna dolara!) već na cesti, kao što je i gliser inspiriran Chironom, Bugatti Niniette 66  već na vodi! Sada su proizvođači najbržih auta na svijetu odlučili zakoračiti i u svijet biciklizma, a - PG Bugatti bicikl je naravno inspiriran njihovim superautom Chironom. 

Dizajniran od strane Bugattija te stvoren u njemačkoj tvornici bicikala PG, ovaj visoko tehnološki model teži manje od 5 kilograma. Targetiran kao najlakši urbani bicikl na svijetu, ovaj je model namijenjen kao sportska oprema više nego kao obično prijevozno sredstvo. Znači li to da je namijenjen samo za profesionalne biciklističke utrke? Nismo još sigurni. 

Baš kao i Chiron, ovaj novi bicikl napravljen je po najnovijim tehnologijama, zbog čega i je tako lagan, a sve od okvira, pedala i sjedala pa do kočnica i ručka napravljeno je od ugljenastih vlakna. Kako je napravljen u Njemačkoj, budite sigurni da su materijali metode korištene za oblikovanje ove zvijeri na dva kotača - najbolje koje postoje u svijetu moto sporta i aeronautike.

Bugatti bicikl dolazi u nekoliko boja te vrsta kože, a iako službena cijena nije još objavljena, očekuje se da neće koštati manje od 39,000 dolara. Napravljen je u svega 667 primjeraka u svijetu, a ako ga ikad vidite na cesti - znat ćete da je u pitanju Bugatti!