Budući iPhonei bi mogli imati nevidljive tipke

| Tech |

U vrijeme kada se pojavljuju priče kako je Apple izgubio inovativni duh nakon smrti bivšeg direktora Stevea Jobsa, ova bi kompanija ipak mogla imati nekoliko asova u rukavu. Apple je nedavno patentirao "nestajuće dugme ili slider", nakon čega su se pojavile spekulacije o nevidljivim tipkama.

Prema dokumentu o patentu, tipke iPhonea, kao i drugi uređaji koji su sastavni dio ove tehnologije će također biti nevidljivi, a pojavljivat će se samo onda kada su potrebni korisniku. Tipke će biti napravljene od istog materijala kao i kućište uređaja. Tipke će biti selektivno osvijetljena kroz male rupe i aktivirana pomoću senzora za toplinu, zvuka i pokreta prstiju po površini. Ista tehnologija će se koristiti i za laptope, kao i za igraće konzole.

Iako je vjerovatno potrebno još vremena kako bi spomenuta tehnologija postala dio Appleovih uređaja, mediji pišu i o novitetu iz Applea, a to je jeftiniji iPhone koji bi trebao biti predstavljen sljedećeg mjeseca. Ovakav uređaj će biti konkurencija Samsungovim mid-range uređajima iz porodice Galaxy. Cijena "jeftinijeg" iPhonea će biti od 300 do 400 dolara, a imati će plastično kućište.