Apple je službeno predstavio svoj najjeftiniji iPhone dosad

| Tech |

 

Apple je upravo predstavio svoj obnovljeni iPhone SE , model druge generacije u iznosu od 400 USD s obnovljenim dizajnom sličnim iPhoneu 8,a cijena će u biti 399 dolara. 

Novi iPhone SE opremljen je 4,7-inčnim Retina HD zaslonom i debelim okvirima, a koristi se novi Apple procesor A13 Bionic - isti kao u najnovijim iPhone 11 i 11 Pro modelima.

Kao i izvorni iPhone SE, novi uređaj ima jedno leće kamere s prednje strane i širokokutne leće od 12 megapiksela na stražnjoj strani. Snagom A13 Bionic procesora, stražnja kamera ima Smart HDR mogućnosti za detaljne fotografije, dok prednja koristi Port Mode i Portret Lighting efekte. Druga generacija "Special Edition" iPhonea može također snimati 4K video pri 60 sličica u sekundi te ima kinematografsku stabilizaciju videa i na prednjim i stražnjim objektivima.

SE je izrađen od stakla i aluminija, a također ima bežično punjenje, za razliku od svog izvornog kolege. Također za razliku od prvog izdanja, ima okvir od 5,45 inča, što je više od inča veće od prethodnika.

iPhone SE 2020 Released! Everything New

Apple će u petak početi primati narudžbe putem svoje internetske stranice, a dostava bi trebala početi 24. travnja. iPhone SE bit će 50 dolara jeftiniji od dosad najjeftinijeg iPhonea 8 koji odlazi u mirovinu. Još nije objavljeno kada će biti dostupan u Hrvatskoj.