Apple izdaje sklopivi iPhone?

| Tech |

Instagram/@iphone__.11

Ranije ove godine pojavio se Appleov patent koji je razotkrio ambicioznu ideju o iMac dizajnu, a sada je američki Ured za patente i zaštitne znakove objavio patent pod nazivom „Elektronički uređaji s fleksibilnim zaslonom i šarkama“, prikazujući planove tehnološkog diva za potpuno novim sklopivi zaslon iPhonea , robusnog polumjera zavoja koji bi mogao biti konkurentan Samsungovom Galaxy Fold-u.

Prema patentu, Apple želi stvoriti sklopivi iPhone , koji ima savitljiv fleksibilni zaslon kako bi se pametni telefon mogao saviti, ali i spriječiti pucanje zaslona te daljnje kvarenje uređaja.

Stvaranje sklopivog, mobilnog telefona težak je pothvat, a Appleovo rješenje je ideja da zaslon treba saviti na određeni način, dopuštajući da se srednji dio malo nagne prema van prije nego što napravi krivulju, kako bi se minimalizirao napon.

Za sada nema detalja o tome kada će se Apple preklopni iPhone izaći na tržište ili hoće li se njegova proizvodnja uopće desiti, ali 2021.godina će donijeti treću generaciju sklopivih Android telefona, što znači da Apple neće htjeti ostati daleko iza.