Ambiciozan projekt studentske organizacije AIESEC promovirat će Zagreb diljem svijeta!

| Tech |

AIESEC Zagreb

AIESEC Zagreb sjedište je talentiranih studenata

U simpatičnom uredu u potkrovlju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, svoje je službeno sjedište pronašao zagrebački ogranak najveće međunarodne studentske organizacije – AIESEC. Skučen prostor sjedišta zapravo je suprotno proporcionalan talentu i ambicioznosti mladih studenata koji svakodnevno sudjeluju u vođenju i organizaciji zahtjevnih projekata kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

Platforma za razvijanje poduzetničkog duha među mladima

Osviještena činjenicom da upravo na mladima svijet ostaje, ova globalna organizacija djeluje s ciljem ispunjavanja ljudskih potencijala – ali i puno više. Ona je platforma čija je svrha razvijanje poduzetničkog duha i budućih lidera među mladim talentima. Upravo su poduzetnička energija i leadership vještine nužne karakteristike za osvajanje kompetitivnog tržišta rada. Priliku za usvajanje i usavršavanje upravo tih karakteristika AIESEC nudi svojim članovima putem organizacije projekata ili sudjelovanjem na volonterskim i stručnim praksama svim studentima pa i onima koji su nedavno diplomirali.

Uz Zagreb, u Hrvatskoj djeluje još 5 lokalnih AIESEC odbora i to u Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli i Varaždinu. Svaki lokalni odbor ima svog predsjednika, a u slučaju AIESEC-a Zagreb to je Boris Holjevac. Lokalni odbori strukturirani su po timovima, a trenutni timovi su: Marketing, External Relations & Public Relations, Talent Management , Global Internship Program, Global Community Development Program, Incoming Exchange i Finance . Svaki tim ima svog Vice Presidenta koji koordinira rad tima i prati sve članove.

AIESEC Zagreb

Projekti World in the City i Discover Zagreb u svrhu promoviranja kulturne osviještenosti

Timovi u AIESECU-u trenutno rade na dva projekta koja će se ubrzo odvijati u Zagrebu – World in the City i Discover Zagreb

World in the City je projekt koji omogućuje da kroz 5 tjedana (18.01.2016.-19.02.2016.) polaznici nauče osnove nekog od ponuđenih jezika ili poboljšaju svoja znanja kroz napredni ili konverzacijski tečaj. Također, ovo je jedinstvena prilika da se u svom gradu upoznaju s kulturom i običajima zemlje tog govornog područja. Predavanja će voditi iskusni ili izvorni govornici ponuđenog jezika, a održavat će se 3 puta tjedno u trajanju od 90 minuta kroz interaktivne radionice i zanimljive sadržaje. Cijena jezika je 120 kuna, a sudionici mogu izabrati jedan ili više jezika i željenu razinu. To mogu biti: početni, napredni ili konverzacijski tečajevi engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog, španjolskog, portugalskog i ruskog jezika. Prijaviti se možete i na sljedećem linku.

Discover Zagreb će se odvijati od 30.11.2015 do 10.01.2016. godine. Glavni cilj projekta je promocija Zagreba i njegove kulture u svijetu na nov i jedinstven način. Praktikanti iz cijeloga svijeta će 6 tjedana upoznavati Zagreb izvan uobičajenih okvira i popularnih destinacija. Oživjet će stare zanate, učit će o razvoju grada kroz povijest, sport i kulturu. U zimskoj verziji projekta, praktikanti će se usredotočiti na istraživanje hrvatskih i zagrebačkih božićnih tradicija te povijesti najvažnijeg zagrebačkog sporta - skijanja. Sve to će se kroz fotografije, kratke filmove, blog i web stranice partnera promovirati ne samo u našoj zemlji, već diljem svijeta. Osim promocije u obliku članaka i video zapisa, praktikanti će Zagreb promovirati u svojim zemljama kroz usmenu predaju.  

AIESEC Zagreb

Projektima praksi AIESEC stvara svjetske građane

Osim projekata samih članova i dovođenja stranih praktikanata, AIESEC se bavi stručnim i volonterskim praksama putem programa Global Talent, Global Citizen i Global Entrepreneur. AIESEC želi da članovi i polaznici praksi postanu svjetski građani, samosvjesni, orijentirani prema cilju i nositelji pozitivnih promjena.

Global Talent je program stručnih praksi koji omogućuje mladim potencijalima priliku razviti svoje profesionalne kompetencije, ali i proširiti vidike, ambicije i kulturalnu osviještenost na osobnoj razini. Na prakse se može prijavljivati u Marketing (Business), Teaching i IT sektoru na razdoblje od tri mjeseca pa sve do 18 mjeseci ovisno o praksi. Bitno je napomenuti da su prakse plaćene i prikladne za studente završnih godina kako bi prošli stručno usavršavanje. AIESEC je razvio mrežu iznimno uspješnih kompanija diljem svijeta, pa su i sami članovi AIESEC-a prakse obnašali u Nielsenu i Microsoftu. 

  • AIESEC Zagreb
     

Global Citizen program spaja mrežu neprofitnih, nevladinih i obrazovnih ustanova diljem svijeta s mladim ljudima koji žele volonterskim radom potaknuti pozitivnu promjenu u lokalnim zajednicama. Neke od zemalja partnera u koje zainteresirani mogu otići su Španjolska, Portugal, Brazil, Italija, Maroko, Litva, Mađarska, Poljska, Malezija, Češka i Srbija. Vrste prakse u kojima mogu djelovati su Cultural awareness, Youth empowerment i Teaching. Preuzimajući uloge učitelja, kulturnih ambasadora, socijalnih radnika i projektnih menadžera, volonteri razvijaju nove vještine, redefinirajući pritom svoje poglede na svijet i obogaćujući se za neprocjenjivo životno iskustvo.

Global Entrepreneur je novi program u AIESEC-u. Radi se o neplaćenoj stručnoj praksi koja traje 6-8 tjedana, a koja omogućuje praktikantima priliku stjecanja profesionalnog iskustva radom u malim poduzećima i startup-ovima. To je program za mlade studente koji se žele razviti na području marketinga, menadžmenta i IT-a, a koji imaju vrlo dobru razinu znanja engleskog jezika.

Trenutno su u tijeku prijave na volonterske i stručne prakse, a AIESEC tim tu je za vas na svakom koraku do željenog internacionalnog iskustva. Sve informacije o prijavama potražite na službenim stranicama AIESEC Hrvatske i Facebook profilu.

AIESEC Zagreb