10 najboljih iPhone mobilnih aplikacija u 2013. godini

| Tech |

Najbolje iPhone aplikacije u 2013. godini

App Store trenutno ima preko milijun aplikacija i iako ih nismo naravno sve testirali donosimo vam listu najboljih u godini koja je za nama prema internetskom portalu Mashable. Nekako nam se čini da smo svi najviše ludi za aplikacijama za uređivanje fotografija, ali na listi se nalaze aplikacije iz svih kategorija pa ukoliko ih već niste skinuli vrijeme je da skinete ona koje vam se čine najzanimljivije.

1. Afterlight

Afterlight
Afterlight

U zadnjih nekoliko godina shvatili smo da nisu samo igrice te koje stvaraju ovisnost već i aplikacije za uređivanje fotografija pa je ova aplikacija u prethodnoj godini bila upravo to - prava ovisnost. Uz sve klasične mogućnosti uređivanja slika, ova aplikacija ima odličnu kolekciju filtera, okvira, tekstura i dezena da vaše fotografije pretvore u prava umjetnička remek djela. Cijena: 0,99$.

2. Duolingo

Duolingo
Duolingo

Aplikacija koju je sam Apple odabrao za aplikaciju godine zaista je jako cool. Duolingo pomaže iPhone korisnicima da nauče novi jezik pomoću vizualnih i glasovnih lekcija. Učenici su nagrađeni s bodovima pomoću kojih mogu kupovati razne stvari unutar aplikacije, a što je najbolje - aplikacija je besplatna. Za sada nudi učenje pet jezika - španjolskog, njemačkog, francuskog, portugalskog i talijanskog. 

3.Pocket light meter

Pocket light meter
Pocket light meter

Iako je ova aplikacija više namijenjena onima koji se više kuže u fotografiju, svejedno je sjajna. Pruža fotografima kvalitetan, funkcionalni mjerač jačine svjetlosti i to potpuno besplatno. Inače mu je cijena u dućanima od 80 do 1100 kuna pa je i odlična ušteda. 

4. Temple Run 2

Temple Run 2
Temple Run 2

Odličan nastavak odlične igrice uspio je zadovoljiti standarde koji je njegov prethodnik zadao. Novi tereni, nova, puno bolja grafika i sve to besplatno objašnjavaju činjenicu da je ova igrica bila treća najskinutijaaplikacija u godini - nakon Candy Crush Sage i Youtubea. 

5. Venmo

Venmo
Venmo

Znate ono kad posudite nekom 10, 20 kuna pa kaže da će vam vratiti, ali vam nikada ne vrati? E pa ova aplikacija je osmišljena upravo za to. Ova aplikacija je nešto kao društvena mreža koja dozvoljava prijateljima da poravnaju dugove. Sa samo jednim stiskom gumba novac se prebacuje s vašeg na račun vašeg prijatelja i to bez ikakve provizije. A aplikacija može služiti i kao podsjetnik nekom da vam je dužan jer ga na to možete podsjetiti. Aplikacija je besplatna, ali nažalost nije dostupna za naše tržište tako da nismo imali prilike u njoj i njenim koristima do sada uživati, no odlična ideja za aplikaciju na našem tržištu.

6. Over Collage

Over collage
Over collage

Najbolja od svih aplikacija koja dozvoljava dodati tekst na fotografije i vaše slikice čini pravim malim razglednicama koje možete podijeliti na društvenim mrežama. Jedina mana joj je što nije besplatna već košta 1,99$, a slične, iako malo lošije aplikacije postoje skroz besplatno. 

7. Third love

Third Love
Third Love

Odlična aplikacija za koju se jedino brinemo hoće li im fotografije koje im pošaljemo ikada negdje procuriti... Šalu na stranu, Third Love je aplikacija koja rješava probleme straha od online kupnje odjeće. Naime ova aplikacija dozvoljava da im žene pošalju svoju fotografiju koja se onda analizira kao bi se odredila veličina koju žena nosi. No s obzirom da ova kompanija prodaje donji veš i to uglavnom grudnjake -ostaje pitanje uživa li netko u našim fotografijama. Bilo kako bilo, ova aplikacija je primjer kako tehnologija rješava prave svjetske probleme poput broja grudnjaka. 

8. Vine

Vine
Vine

Zabavna društvena mreža koja je početkom godine bila pravi hit pa je u siječnju bila četvrta najskinutijaaplikacija, no kada je Instagram izbacio mogućnost snimanja i dijeljenja video, popularnost joj je pala. Iako u Hrvatskoj nije nikada pretjerano zaživjela, diljem svijeta je omiljena brojnim modnim fanovima. Dozvoljavadijeljenje videa od 6 sekundi što je očito brojnim korisnicima diljem svijeta dovoljno da se kreativno izraze.

9. Proust

Proust
Proust

Odlična, zabavna igrica koja vam pomaže da bolje upoznate prijatelje, shvatite jeste li dobar par ili pak totalna suprotnost. Jednostavna igrica koja čavrljanje pretvara u pravu zabavnu umjetnost no morate je probati da bi razumjeli o čemu se radi jer je teško opisati.

10. Mextures

Mextures
Mextures

Još jedna aplikacija za uređivanje slika koja ima preko 70 već napravljenih dezena za ukrašavanje vaših fotografija. Također ima puno filtera i ostalih zabavnih mogućnosti koje ukrašavaju naše fotografije, a koje toliko volimo.