Tajna blistavih dijamanata kraljice Elizabete krije se u ginu

| Lifestyle |

Instagram/@queenelizabethiiuk

Kraljica Elizabeta godinama je radila na izgradnji odnosa s vođama širom svijeta, podizanju obitelji i ostvarivanjem sebe kao jakog, ali korektnog vođe.

No, veliki problem u njezinom životu nije održavanje međuljudskih odnosa, već održavanje puno, puno komada nakita čistim i sjajnim.

Njeno Veličanstvo ponosni je vlasnik jedne od najimpresivnijih, ako ne i najimpresivnije, kolekcija nakita na svijetu. Ali, s velikom časti dolazi velika odgovornost, a to znači da je nečiji posao da svi ti dijamanti izgledaju blistavo i sjajno bez obzira na vrijeme.

Znate li koja je tajna blistavih dijamanata kraljice Elizabete?

Kraljevska komodica Angela Kelly otkrila je kako je raditi u bliskom kontaktu s kraljicom Elizabetom u svojoj knjizi  The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe te da je dio njezinog posla osiguravanje kraljičinih dragulja, uključujući i njihovu čistoću.

Naime, Kelly je otkrila poprilično nekonvencionalan način čišćenja kraljičinih dijamanta-gin.

Kelly je izjavila da malo gina i vode pomaže dijamantima dati onaj dodatni sjaj te je nadodala: "Samo nemojte reći draguljaru!".

Kellyna je knjiga napisana s kraljičinim odobrenjem, a Kellyn službeni naziv pod kojim je radila za kraljicu je osobni savjetnik i kustos (The Queen’s Jewellery, Insignias, and Wardrobe) i in-house dizajner.

A što se tiče gina, kraljica je navodno njegov veliki obožavatelj i to ne samo zbog magičnih sposobnosti poliranja. Naime, kraljevska rođakinja Margaret Rhodes jednom je prilikom otkrila da kraljica svaki dan prije ručka uživa u gin koktelu.