Svakodnevne pogreške u kupaonici koje ugrožavaju vaše zdravlje

| Lifestyle |

Instagram/@lydiamillen

Kupaonica zaista može biti riznica bakterija, samo WC školjka sadrži oko 3,2 milijuna bakterija, a lošim životnim navikama te bakterije možemo širiti svuda, a uopće ne shvaćati što radimo. Kao rezultat možete imati problem s aknama ili mučnine i bolove u želucu.

Donosimo vam 4 najčešće pogreške kojima možete narušiti vaše zdravlje:

Spužve za kupanje
Spužve i mreže za kupanje trebate koristiti samo kada su nove. Naime, kada se okupate spužvom, uklanjate mrtve ćelije kože i one kasnije ostaju u spužvi. Kada završite kupanje, obično spužvu ostavite u kupatilu, a to je savršeno mjesto za razvijanje bakterija. Kada sljedeći put budete koristili spužvu, prljavština će se vratiti na vaše tijelo. Da biste ovo izbjegli, spužvu mijenjajte što češće ili koristite neke višekratne alternative poput pilinga tijela.

Ostavljate četkice za zube na pultu
Kupaonica nije najčišće područje u kući i bolje je da i ne zamišljate koliko bakterija živi tamo. zbog toga četkicu za zube nikada ne ostavljate na pultu, nego je držite isključivo na mjestu koje je daleko od wc školjke i mijenjajte je svaka tri mjeseca.

Korištenje pametnih telefona
Otprilike 90 posto ljudi nosi svoje pametne telefone u kupaonicu. Pa iako peremo ruke nakon nužde, uvijek zaboravimo očistiti i telefon. Zbog toga nikada ne biste trebali nositi telefon u kupaonicu.

Ostavljate mokre ručnike
Vlaga i bakterije čine kupaonicu najgorim mjestom za čuvanje ručnika. Loša je ideja da ga objesite na vrata kupaonice nakon što se istuširate i osušite. Umjesto toga, objesite ga na suho mjesto ili nakon svakog kupanja promijenite ručnik.