Što sretni ljudi rade svakoga dana?

| Lifestyle |

Jeste li ikada razmislili o tome što vas čini istinski sretnima?
Jeste li ikada razmislili o tome što vas čini istinski sretnima?

 Probudili ste se s najboljom namjerom da osvojite današnji dan u najboljem raspoloženju. Ali nakon hladnog jutarnjeg tuša i neočekivane gužve u prometu, lagano vam je već svega dosta. U nastavku donosimo 8 malih tajni i trikova koje sretni ljude rade svakoga dana kako bi radili na vlastitom raspoloženju!

POSTAVE SI CILJ

Neki ovo zovu to-do listom, ali organizacija vlastitog dana učinit će vas puno efektivnijima, uspješnijima i sretnijima. Dokazano! 

ODABERU JEDNU STVAR ZBOG KOJE SU ZAHVALNI TOG DANA

Važno je da se fokusirate na sve ono dobro u vašem danu. Jer se čak i najmanje sitnice broje, poput primjerice smiješne poruke koju ste razmijenili s najboljom prijateljicom. 

BAREM 20 MINUTA PROVEDU U PRIRODI

Nije važno koje je godišnje doba ni pada li kiša ili sija sunce. Svega 20 minuta na svježem zraku može dramatično popraviti vaše raspoloženje i reducirati stres. 

POTRUDE SE DA SU SI UVIJEK NA PRVOM MJESTU

Bez obzira na to koliko djece imaju ili na koliko e-mailova moraju odgovoriti, njihovo vrijeme je važno. Razmislite o tome: vrlo vjerojatno ćete pronaći puno više strpljenja za druge ako ste imali 30 minuta samo za sebe u danu.

JEDU DORUČAK

Da, glad je grozna. A ako preskočite jutarnji obrok, kao da ste si potpisali nervozan dan. Nije bitno kakav doručak birate tj. koliko vremena imate za njega - uvijek zgrabite barem nešto u prolazu kako biste umirili organizam. 

PIJU PUNO VODE

Baš poput preskakanja doručka, hidratacija je također razlog zašto možemo biti lošeg raspoloženja. Zato uvijek držite bočicu vode kraj sebe kako biste se sjetili na važnost onih osam čaša vode na dan. I kad pijete vodu obavezno sjedite. Nikad nemojte popiti vodu dok stojite jer u tom slučaju voda samo prođe kroz vaš organizam bez da vam pruži tako potrebnu hidratizaciju.

SLUŠAJU GLAZBU

Ozbiljno, nešto jednostavno pout hitova Beyoncé tijekom vožnje na posao može itekako pojačati vašu sreću. Provjereno!

U 22 SATA SU VEĆ U KREVETU

San je ključan za sretan život. Ako ga nemate dovoljno, sigurno ćete se osjećati nervoznije. Trik? Postavite si vrijeme kad idete u krevet - i držite ga se!