Što žene zapravo žele od pravog muškarca?

| Lifestyle |

Što žene zapravo žele od pravog muškarca?

Mali savjet za heteroseksualne muškarce koji žele osvojiti ženu: pojedite jabuku. Ne šalimo se! U novoj studiji objavljenoj u časopisu Evolution and Human Behavior, žene najviše privlači miris muškaraca koji jedu voće i povrće. S druge strane, žene najviše odbija miris muškaraca koji jedu puno ugljikohidrata.

Znanstvenici su nastojali razumjeti odnos između mirisa znoja, zdravstvenog stanja i genetike. Muški sudionici u istraživanju bili su dužni osigurati uzorke znoja uz detaljne informacije o svojoj prehrani i prehrambenim navikama. Ženske sudionice su zatim ocjenjivale uzorke znoja prema nekoliko afektivnih, kvalitativnih i psiholoških dimenzija, uključujući i miris (suosjećamo s njima). Sve u svemu, muškarci koji su se držali zdrave prehrane pune voća i povrća proizveli su slađi, voćni mirisa znoja koji žene najviše privlači.

Sljedeći na redu bili su muškarci koji su jeli hranu bez masti, mesa, jaja i tofua - njihov je znoj zadržao neke elemente slatkoće. Na kraju, muškarci koji su redovito jeli ugljikohidrate proizveli su jači, manje ugodan miris kojeg su žene opisale odbojnim. Biološki, slađi, ugodniji miris znoja kojeg su proizveli muškarci koji jedu voće i pvorće, pouzdan je pokazatelj zdravlja - a i pomoći će u potrazi za odgovarajućim partnerom.