Što vlasnici pasa ne smiju zaboraviti?

| Lifestyle |

 

"Moj pas je tako ljubazan i dobro odgojen!" je izjava koju ćete čuti od skoro svih vlasnika pasa. Pa iako oni svom ljubimcu daju potrebnu slobodu i vrijeme u kojem se može zabavljati, trebaju biti svjesni da pas može predstavljati eventualnu opasnost po okolinu i samog ljubimca.

U nastavku vam donosimo stvari koje ne smijete zaboraviti.

Jedan od savjeta je da uvijek imate povodac. Pas koji nema povodac može postati previše uzbuđen ili uznemiren zbog drugih pasa i može nekontrolirano potrčati prema drugom psu. Njihovo razigrano ponašanje može prerasti u agresivnu situaciju između dva psa, a sukob bi mogao biti neizbježan.

S druge strane, vaš pas može napasti drugog psa. Takve posljedice mogu biti problematične i za kućne ljubimce i za njihove vlasnike.

Nisu svi ljubitelji pasa i ne uživa svatko u njima. Puno djece, ali i starijih ljudi može se uplašiti ili čak doživjeti psihičku traumu ako pas skoči na njih u razigranom raspoloženju.

Osim što može komunicirati s drugim životinjama, vaš kućni ljubimac može juriti i za drugim životinjama, poput mački koje žive u vašem naselju.

Mala djeca ne razumiju ponašanje vašeg psa. Ako se vaš približi djetetu da se igra, dijete se može uzrujati i udariti psa. To može dovesti do nepredvidivih reakcija čak i najdiscipliniranijeg psa i uzrokovati povrede i psihološke traume.

Zapamtite da se pas kada je sam može  dovesti u opasnost pa svakako pripazite da ste uvijek uz njega te da nosite povodac.