Što trebate znati prije nego krenete na put s vašim psom?

| Lifestyle |

 

Ako se spremate na putovanje povesti svog ljubimca, postoji nekoliko stvari koje morate znati.

Za početak, važno je da vaš ljubimac u automobilu ima nešto što mu je već poznato, svoju dekicu, krevetić, omiljenu igračku.

Također, poželjno je da mu se tijekom vožnje obratite, pomazite ga i nagradite poslasticom.

Ne zaboravite spakirati eventualne lijekove koje uzima. Također, ponesite dovoljno vode, hrane, poneku poslasticu i igračke kako bi životinji putovanje proteklo što ugodnije.

Ne zaboravite prostirku na kojoj će pas ležati, kao ni dvije zdjelice za vodu i hranu. Ako vaš pas povraća tijekom dužih putovanja, posavjetujte se s veterinarom koje preparate mu trebate dati prije puta kako biste izbjegli neugodnost.

Prije putovanja priviknite psa na automobil ako nema iskustava s vožnjom. Pustite ga da malo pronjuška unutrašnjost, potom uključite motor da se navikne na zvuk, a onda ga vozite na kraćim relacijama nekoliko dana.

Postoje posebni sigurnosni pojasevi za pse koji putuju automobilom pa ne bi bilo loše nabaviti jedan jer kao što se ljudi vežu, tako bi trebalo biti i sa životinjama u vozilu. Pobrinite se da u automobilu nije previše vruće jer zbog visokih temperatura ispaštaju i životinje. Na stakla stavite zaštitu od sunca kako ono ne bi bilo na psu većinu vremena koje provede u vožnji.

Na kraju, vrlo je važno da u blizini imate i papirne ubruse, vlažne maramice i pokoju vrećicu za eventualne neugodnosti.