Što trebate provjeriti prije nego počnete živjeti s partnerom?

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Odlučili ste početi živjeti s partnerom, ali niste sigurni radite li pravu stvar.

Zajednički život donosi mnoge kompromise, nove navike, prilagođavanja i slične stvari.

Donosimo vam 5 stvari koje morate utvrditi prije nego napravite ovaj veliki korak:

Znate zašto želite živjeti s njim
Ovo je jako važna stavka koju morate uzeti u obzir. Većina parova nije spremna za zajednički život, ali useljavaju u zajednički stan jer smatraju da će tako smanjiti troškove i pojednostaviti život.

Znate što očekujete od budućnosti
Razgovarali ste o svemu i sigurni ste u ono što dolazi. Zajednički život za većinu parova znači da su napravili korak ka oltaru, ali to ne mora uvijek biti slučaj. Važno je biti na istoj valnoj dužini s partnerom, kako kasnije ne bi došlo do nesporazuma.

Ozvaničili ste vezu
Znate na čemu ste i kakvi su vam planovi za budućnost. Koliko god ovo banalno zvučalo, prije useljavanja je bitno utvrditi ovakve stvari kako biste znali s kim ćete živjeti i kako biste se osjećali sigurnije i ugodnije.

Znate riješiti svađu bez stvaranja većih komplikacija
Već ste nekoliko puta imali konflikte koje ste uspjeli riješiti na normalan način. To je znak da ste spremni izboriti se sa svim što vam ide ususret jer znate funkcionirati kao tim.

Niste u zabludi da ćete zajedničkim životom uspjeti promijeniti loše navike vašeg partnera
Zajednički život je veliki korak, neki ljudi se nadaju da će njihov partner zbog useljavanja promijeniti svoje životne navike, postati bolji u komunikaciji ili postati ambiciozniji što se tiče njihove karijere. Istina je da se takve stvari rijetko dogode te da je vrlo moguće da će vaš partner ostati isti kada počnete živjeti zajedno.

Ako se pronalazite u ovih nekoliko znakova, ili bar u većini njih, onda ste spremni za zajednički život s vašim odabranikom.