Što se događa s vašim tijelom kada vam nedostaje intimnosti?

| Lifestyle |

 

Instagram/ @doyoutravel

Neredovan seksualni život osim fizičkih može uzrokovati i niz psihičkih komplikacija. Nekoliko istraživanja pokazuju što se zaista događa s vašim organizmom kada vam seks nije redovna pojava u životu.

Stručnjaci sa Sveučilišta na Floridi otkrili su kako ljude nedostatak seksa čini depresivnima. Prema rezultatima koji su dobili, osobe koje ne prakticiraju seks duže vrijeme postaju manje raspoloženi, što se nakon određenog razdoblja pretvara u depresiju.

Nedostatak aktivnosti u krevetu vam može stvoriti probleme na poslu. Manjak koncentracije i loš radni učinak nerijetko ostavljaju velike posljedice na radne obaveze, upravo zato što u organizmu manjka hormona koji se inače luči tijekom seksa, a koji ima pozitivan učinak na čovjekovu psihu i zdravlje.

Moguće je da će vam nedostatak intimnosti narušiti kvalitetu sna jer vam u organizmu manjka hormona koji se inače otpuštaju tijekom i nakon seksa, a koji djeluju umirujuće na organizam.

Više od deset istraživanja koja su rađena u proteklih nekoliko godina pokazuju kako je redovan seks izravno povezan sa zdravljem srca jer pomaže lučenju hormona koji su dobri za raspoloženje i zdravlje.