Stiže nam WEB2 Tales, prva Web3 konferencija u Zagrebu i to u organizaciji Alice in Blockchains

| Lifestyle |

Web3 Tales, prva Web3 konferencija u Zagrebu, 1. i 2. lipnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti okupit će svjetske stručnjakinje i stručnjake iz Web3 industrije, iz organizacija kao što su Decentraland, MakerDAO i Blockchain Game Alliance.

Na dvodnevnoj konferenciji u organizaciji udruge Alice in Blockchains razgovarat će se o budućnosti interneta te o potencijalu i praktičnim primjenama blockchain tehnologije, decentraliziranih financija, NFT-eva, Web3 gaminga i metaversea na našu privatnu i poslovnu svakodnevicu. Namijenjena je postojećim entuzijastima, ali i onima koji tek žele otkriti potencijal koji nudi ova brzorastuća tehnologija, a sudionici i posjetitelji će kroz predavanja, panele, radionice saznati na koji način Web3 već danas nalazi brojne primjene koje donose revoluciju u svakodnevno poslovanje.

Uz fokus na najnovije svjetske trendove iz industrije, ono što ovu konferenciju čini jedinstvenom je i činjenica da ju organizira 100% ženski volonterski tim članica udruge Alice in Blockchains, a cilj im je osigurati da vodeću riječ na konferenciji imaju žene.

„Misija naše udruge je nadahnuti žene da istraže svoje potencijale i postanu brojnije i vidljivije u blockchain industriji. Ponosne smo što na domaćoj sceni ima sve više zainteresiranih za ovu temu, te što će na našoj Web3 Tales konferenciji upravo žene voditi glavnu riječ i pridonijeti razvoju decentralizirane i inkluzivnije nove generacije interneta“, izjavila je Magda Milas, predsjednica udruge Alice in Blockchains.

Alice in blockchains

Osim stručnog programa, u sklopu konferencije održat će se i brojna popratna događanja, od kojih je najznačajnijaprva NFT izložba u kulturnoj instituciji u Hrvatskoj, s kojom će Zagreb stati uz bok velikim svjetskim gradovima i predvodnicima digitalne umjetnosti kao što su Pariz, New York i Berlin. Na izložbi naziva “Techno healing-Finding Resilience and Well-Being in a Digital World”, 10 umjetnica iz cijelog svijeta predstavit će radove koje istražuju teme feminizma u digitalnom dobu, a izložbu će zainteresirana javnost u Muzeju suvremene umjetnosti moći besplatno pogledati i 10 dana nakon konferencije.

Ograničeni broj early bird ulaznica za konferenciju Web3 Tales koja će se održati od 1. – 2. lipnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu može se nabaviti na platformi Entrio, a više informacija doznajte na web stranici konferencije www.web3tales.io.