Stella McCartney i Porsche Design kolekcije u Adidasu

| Lifestyle |

Anica Kovač za Adidas by Stella McCartney

Jučer su u Zagrebu predstavljene nove Adidasove kolekcije s poznatim potpisom, Stelle McCartney i Porsche designa, a zaštitna lica predstavljanja bili su Anica i Robert Kovač.

"Dinamični duo" Adidas i Stella McCartney predstavili su novu kolekciju za jesen i zimu 2012. s naglaskom na tehnologiju visokih izvedbi uz siluete koje obiluju grafikama i uskim materijalima koji se pripijaju uz tijelo bez korištenja šavova. U odličnom spoju izvedbe i stila, ova ekskluzivna sportska kolekcija sastoji se od linija: Running, Studio, Yoga, Weekender i Wintersports.

Liniju Studio karakteriziraju dinamični kontrasti s ekspresivnim, snažnim printevima karakterističnim za 90-te godine prošlog stoljeća ublaženi nježnom rozom i sivom bojom, a kod Running linije s narančastom. U ovoj liniji mogu se pronaći i prigušene linije te lepršavi dizajn koje se savršeno sljubljuje sa smoky printom i neizostavnom crnom bojom. Liniju za Yogu karakteriziraju mekani, udobni komadi od organskog pamuka dok umirujuće, neutralne boje među kojima prevladava siva, crna i nježna roza savršeno odgovaraju filozofiji povezanoj s vježbanjem joge.  Weekender linija poziva na odlazak u prirodu i uživanje u aktivnostima na otvorenom, a predstavlja fuziju jedinstvenog Stellinog stila i adidasovog znanja u proizvodnji kvalitetne i udobne odjeće od nepropusnog materijala.

Naravno, Stella je osim odjeće dizajnirala i obuću pa su tako predstavljene i adizero tenisice iz Running linije koje sadrže super laganu tehnologiju koja omogućuje lakši prijenos energije tijekom trčanja, sebellica tenisice za trening na otvorenom inspiriran tenisom omogućuju stabilnost i potporu noge kod brzih pokreta i mijenjana smjera, tenisice za zatvoreni prostor iz linije Studio s adipure tehnologijom osiguravaju maksimalnu fleksibilnost i kretanje bez ograničenja te se pripijaju poput čarapa uz nogu i omogućuju bolju mobilnost.

Anica i Robert Kovač za Adidas "by Stella McCartney" i Porsche Design Sport

Adidas je osim kolekcije koju je dizajnirala Stella, predstavio i kolekciju luksuzne sportske odjeće koja sadrži najnovija tehnološka dostignuća te ekskluzivne materijale i detalje koje mušakrci obožavaju, Porsche Design Sport. Moderan, ali nenametljiv, neformalan, ali tehnički precizan, Porsche Design Sport nastavlja u definiranju nove ere luksuzne sportske odjeće i obuće, a u sezoni jesen/zima 2012. oduševljavat će i hrvatske kupce proizvodima iz Running, Driving i Hybrid linije.

"Zvijezda" Running linije je elegantna tenisica Bounce:S², koja utjelovljuje vrhunske dizajnerske i tehnološke koncepte za savršeno iskustvo kretanja. BOUNCE™ tehnologija imitira automobilski ovjes i okomito opterećenje za vrijeme trčanja pretvara u dodatnu snagu prema naprijed, uz 20% više amortizacije i 15% bolju elastičnost od klasičnih tenisica. Gornji dio tenisice napravljen je od jednodijelne mreže bez šavova, za vrhunsku udobnost i ventilaciju stopala. Model Bounce:SL sadrži istu tehnologiju, a napravljena je od fine, mekane kože, koja uz profinjen izgled, stopalu pruža dodatnu zaštitu i udobnost. Važno je znati kako Porsche Design Sport osvojio je prestižnu Plus X nagradu za najinovativniji brend 2012. u kategoriji obuće.

Uz tehnološki napredne tenisice, Running linija sadrži i inovativnu BS² majicu sa superlaganim X-Static® vlaknima koja sprječavaju nastajanje neugodnih tjelesnih mirisa i optimiziraju tjelesnu temperaturu. Njezin unutarnji hidrofilni sloj odvaja vlagu od kože i omogućuje brzo isparavanje, a mrežaste zone pružaju optimalnu ventilaciju tijela.

Robert Kovač za Adidas Porsche Design Sport