Smršaviti do nove godine? Moguće je!

| Lifestyle |

@khloekardashian
@khloekardashian

 Party sezona je tu, a sve zdrave odluke, navike, režime smo (nažalost) zaboravili ili stavili u drugi plan. Kada kreće panika? Otprilike kad shvatimo da više ne stanemo u svoj novogodišnji outfit...Zato je ovaj ponedjeljak krajnje vrijeme za odluke kojima ćemo potaknuti brz gubitak kilograma i pojačati samopouzdanje do nove godine. 

Nemojte nas krivo shvatiti, nikako ne savjetujemo da u sljedećih sedam dana jedete samo voće i povrće ili da krenete na neki luđački detox. Postoje zdravi, pametni načini kako potaknuti gubitak kilograma i čišćenje organizma od teške hrane. U nastavku donosimo 6 trikova koji će vam pomoći da se do nove godine osjećate lijepo i zdravo! 

FOKUSIRAJTE SE NA PROTEINE

Za početak, trebate jesti više. Tj. trebate jesti više proteina. Naravno, u umjerenosti je ključ, ali pojačanim unosom proteina biti ćete duže siti i nećete imati želju za slatkišima. Primjerice, Atkinsonova dijeta koju prati Kim Kardashian odličan je način kako brzo skinuti kile jer radi na principu visokog unosa proteina i malog unosa ugljikohidrata. 

POMOZITE PROBAVNOM TRAKTU

Većina dijeta savjetuje da grickate celer i mrkvu...Ali ako želite izbjeći nadutost, sirovo povrće vam ne čini usluge. Zbog vlakana koje sadrže, vaš probavni sistem posebno se muči prilikom razbijanja sirovog povrća. 

povrće

RAZMISLITE O TOME ŠTO JE ZDRAVO

Niste naduti samo od sirovog povrća već i od fruktoze i voća. Neki ljudi mogu se mučiti s probavljanjem fruktoze zbog čega im se javlja nadutost. Prema tome, nakratko zamijenite voćne obroke s onim povrtnima (kuhanim!).

KONTROLIRAJTE ŽELJU ZA HRANOM

Svi imamo nekontroliranu želju za hranom. Obično za junk foodom i slatkišima. Američko istraživanje je dokazalo da u slučaju nekontrolirane želje za slatkišima djeluje - odgoda. Sve što trebate je reći sebi da smijete imati tu čokoladicu...kasnije. Odgađanjem nagrade puno je uspješnije jer u 90% slučajeva na kraju ili zaboravite ili vas prođe želja.

JEDITE UGLJIKOHIDRATE NAKON 17 SATI

Da, dobro ste pročitali! Izbacite ugljikohidrate i šećer iz prehrane tijekom dana. Jedite samo proteine i zdrave masnoće za doručak i ručak te ugljikohidrate za večeru. tako ćete napraviti dobar balans razine šećera i reducirati bakterije koje uzrokuju nadutost. Predlažemo batat (slatki krumpir) i smeđu rižu! 

ISPLANIRAJTE TRENING

Kako biste maksimalno iskoristili sljedeći tjedan, isplanirajte treninge unaprijed. Ako se pitate kako u teretani brzo i efikasno izgubiti kilograme, odgovor su - teški utezi. Bez brige, nećete se "nabildati" u par dana! Uvijek kombinirajte trening s utezima i cardio vježbe za maksimalan rezultat u kratkom roku.