Službeno otkriven novi Jeep Cherokee

| Lifestyle |

Automobilska kompanija Jeep objavila je službene fotografije svog novog Cherokeeja uoči njegovog debija na Sajmu automobila u New Yorku. Kako bi javnost uvjerili da se ne radi o "ružnom" automobilu, kako su zlobni jezici pričali u posljednje vrijeme,  predstavnici kompanije Jeep su objavili fotografije Cherokeeja zabilježene iz uglova iz kojih on najbolje izgleda.

Cherokeejev dizajn je zasigurno kontroverzan. Crosseover će imati zaobljenu prednju masku, uska svjetla i poklopac motora unikatnog oblika. Tu su i plastična zaštita karoserije i kromirani detalji. 


Jeep nije objavio informacije o pogonu, ali se špekulira da će novi Cherokee pokretati 2,4-litarski četverocilindrični TigerShark te 3,2-litarski V6 motori. U ponudi bi se mogli naći i 2,0 te 3,0-litarski dizelaši namijenjeni europskom tržištu. Bez obzira na konačnu ponudu, iz kompanije tvrde da će automobil kupcima pružiti najbolje iz svoje klase, dinamiku vožnje i smanjenje potrošnje za više od 45 posto u odnosu na odlazeći SUV. Ovaj automobil u prodaji će se naći u trećem kvartalu ove godine.