Situacije u vezi kojima je opravdano lagati

| Lifestyle |

Iako ćete često čuti kako ljudi cijene iskrenost, ipak se u nekim situacijama treba poslužiti i malim bezazlenim lažima.

To se posebno odnosi na emotivne veze, a neki stručnjaci čak smatraju da je u redu ne govoriti uvijek istinu svom partneru, posebno kada ne želite da ne povrijedite njegove osjećaje,

Kada partner pita što osjećate prema drugim ljudima

Ponekad ne treba iskreno odgovoriti na pitanja partnera. Zamislite, na primjer, da vas partner pita: Jesi li ikada voljela nekog više od mene? Što god da je prava istina, jedini ispravan odgovor na ovo pitanje je: NE. Naravno, pod uvjetom da želite ostati u vezi s tom osobom.

Kada vam partner kupi poklon koji vam se ne sviđa

Preporučljivo je da izaberete pristojnost umjesto istine ako ne želite da povrijedite osjećaje svog partnera u slučaju da vam je kupio poklon koji vam se ne sviđa. Vaš partner je ipak uložio svoje vrijeme i novac kako bi vas iznenadio poklonom, pa ako ovog puta možda nije napravio dobar izbor, to ipak nije razlog da mu to kažete.

Kada ne želite izaći s partnerom

Ponekad na početku nove veze se ne želimo prečesto viđati s partnerom. Ipak, to ne znači da je prikladno da mu to i kažemo. Ako želimo, primjerice, izaći s društvom, a ne s partnerom, bolje je izmisliti neki izgovor.

Kada prekidate sa svojim partnerom

Nikad nije lako prekinuti vezu, ali postoje dobri i loši načini kako se to može učiniti. Vi sigurno imate dobar razlog zašto napuštate neku osobu, ali to ne znači da je trebate obavijestiti o svemu što vam je smetalo. Tako ćete je samo dodatno povrijediti. Lagati u takvoj situaciji je moralno.