Moćna kampanja "Hejt, SLOVEni, još ste živi?" šalje snažnu poruku protiv govora mržnje

| Lifestyle |

"Hejt, sLOVEni još ste živi"

Mržnja na internetu veliki je problem ovoga društva. Nažalost, postala je dio naše svakodnevice. Svakog smo dana suočeni sa salvom negativnih komentara, a jeziva je činjenica da je govor mržnje postao normalna stvar. Upravo je zato bosansko-hercegovački magazin Buka pokrenuo kampanju čiji je slogan: stop govoru mržnje.
Video, koji je objavljen na YouTube, na vrlo plastičan, ali u drugu ruku i šokantan način prikazuje kako mržnja odnosno negativni komentari i hejt funkcioniraju u online svijetu. Strašna je stvar da se internet pretvorio u grozno mjesto zagađeno mržnjom te se postavlja pitanje je li to normalno i želimo li biti sudionici takvoga društva?
Pod nazivom "Hejt, SLOVEni, još ste živi?" u video glume vrlo prepoznatljive ličnosti na Balkanu. Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan prikazali su surovu realnost s kojom se suočavamo svaki dan.
Glavni urednik magazina Buke, Aleksandar Trifunović, istaknuo je kako je : “Nit vodilja kampanje pozdrav ‘Hej, Sloveni’, koji smo prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”.
Mi smo Vam u nastavku odlučili prenijeti video u cijelosti. Video šalje snažnu poruku: stop govoru mržnje uvijek i svuda!