Savjeti slavnih žena kako preboljeti prekid

| Lifestyle |

 

Instagram/ @surfingmanny

Poznate osobe su baš poput nas običnih smrtnika. I one plaču svaki put kada prekinu. Rihanna, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston i Oprah Winfrey samo su neke od poznatih žena koje su otvoreno govorile o prekidima i dale neke od najkorisnijih savjeta.

"Slomljeno srce može biti dobar poklon za vas. Plačite ako morate, to svakako neće biti zauvijek jer ćete ponovo naći ljubav i ona će biti još ljepša. U međuvremenu uživajte u svemu što jeste", kazala je Rihanna fanu na svom Twitteru 2017. godine.

Reese Witherspoon u intervjuu za magazin Elle 2009. godine rekla je da puno ljudi igraju na kartu prebacivanja krivnje na druge ljude, a to nikada nije dobro.

"Zapamtite da u vezi nikada nije kriva samo jedna strana. Sigurno ste za prekid krivi i vi. Razmislite o svojim postupcima i o tome što je vaša odgovornost. To je bolan proces kroz koji morate proći, a sigurno ćete iz tog problema izaći s novim iskustvom", rekla je Witherspoon.

Najpopularnija voditeljica svih vremena Oprah Winfrey u intervjuu za Vibe 2018. godine je rekla da je poslije prekida najviše plakala za ženom koja je nekada bila. "Prekid me je naučio kako moram naučiti više voljeti sebe", izjavila je Oprah.

Jennifer Aniston u intervjuu za Vanity Fair 2005. godine je rekla kako postoji nekoliko faza tuge. "Trenuci tuge su zapravo dobri. I dopustite ih sebi. Kada pokušate izbjeći bol, to stvar još veću bol. Ja sam ljudsko biće i imala sam bolna iskustva, ali sam uvijek gledala da se izdignem iznad tuge", izjavila je.