Savjeti kako ublažiti simptome gripe i prehlade

| Lifestyle |

 
 

 Kihanje, kašljanje i generalan umor tijela zbog kojeg se sve čini sto puta teže...Prehlade su grozne! S druge strane, sada barem imate opravdan razlog zašto ostati u piđami cijeli dan, pogledati cijelu "Stranger Things" sezonu i zašto vam svi ukućani trebaju ugađati. U nastavku pročitajte kojih 12 stvari će vam odmah olakšati prehladu.

1. PIJTE VIŠE VODE. Što više možete. Dodajte limun i mentu ako vam je tako ukusnije. Da, vjerojatno će vam se piškiti svakih nekoliko minuta, ali doma ste, to će vam gotovo doći kao lagana tjelovježba. 

2. UZMITE MALO JABUČNOG OCTA. Dodajte žlicu jabčnog octa u jednu čašu vode. Neće biti baš najboljeg okusa, ali pomoći će vam u rješavanju prehlade. 

3. DOBRO SE NASPAVAJTE. Virusi i bakterije su svugdje oko nas. Najbolji način obrane (uz redovito pranje ruku) je dobar san svake noći kako bi vaše tijelo bilo dovoljno snažno da se bori protiv svih nevolja.

4. OPUSTITE SE UZ GLAZBU. Ili još bolje, napunite kadu, zapalite nekoliko svijeća i upalite opuštajuću glazbu. Para vruće vode također će i pomoći ako imate začepljen nos. 

Najljepše drvene kade
Najljepše drvene kade

5. GLEDAJTE FILMOVE. Ima li boljeg trenutka za to nego sada kada ste osuđeni na krevet? Odaberite film koji će vas nasmijati i zbog kojeg ćete se odmah osjećati malo bolje

6. ČITAJTE SVE KNJIGE. Kada osjetite da će vam se mozak lagano otopiti od silnog gledanja u TV, pročitajte koju knjigu.

7. OPSKRBITE SE JUHAMA. Godit će vašem suhom grlu i pomoći kod začepljenog nosa. 

8. ISPLANIRAJTE PUTOVANJE. Iskoristite ovo slobodno vrijeme za planiranje zabavnog putovanja kada ozdravite. Možda negdje gdje je toplo i sunčano?

9. UZIMAJTE CINK. Iako neće spriječiti prehladu, istraživanja su pokazala kako će ipak pomoći skratiti njeno trajanje.

10. ISPRAZNITE UM. Odvojite nekoliko minuta za meditaciju i rastezanje. Ne samo što će vam goditi nakon silnog ležanja i sjedenja, nego će vam i pomoći da umirite anksioznost koju osjećate zbog propuštenog vremena. 

Meditacija
Meditacija

11. POJAČAJTE OVLAŽIVAČ ZRAKA. On će biti vaš novi najbolji prijatelj sljedećih nekoliko dana. Gdje god vi idete, ide i on. Ekstra vlaga u zraku olakšat će vam disanje - i koža će vam biti mekša. 

12. SAKRIJTE CRVENILO. Kada napokon odlučite izaći iz kuće, utapkajte malo korektora oko nosa kako biste prikrili činjenicu da ste potrošili sedam paketa maramica u posljednja tri dana...