Sada znamo razlog zbog kojeg većina parova prekida

| Lifestyle |

Instagram / @casper

Koji je bio glavni razlog propasti vaših veza? Nevjera, nedostatak vremena, loš seks ili možda..? Prema novoj studiji, najčešći razlog za prekid je zapravo nešto sasvim drugačije.

I doista, taj razlog zapravo je novac. Tvrtka za globalne analize i istraživanja Edelman Intelligence, u svojoj studiji došla je do zaključka kako većina ljubavnih odnosa ne uspijeva i to zbog novca. Zaključak je kako novac u vezama igra znatno veću ulogu nego li je to bilo ranije pretpostavljano. Ukupno 59% parova nastavili su svoje živote odvojeno radi financijskih razloga. Uz to 20% parova koji su prekinuli iz drugih razloga, imali su česte svađe zbog novčanih pitanja.

Razlog tome je što većina parova u ranoj fazi veze ne priča o svom financijskom statusu, dok u kasnijoj fazi veze upravo novac igra važnu ulogu. Uostalom, novčana situacija određuje cjelokupnu zajedničku životnu situaciju, od planiranja godišnjih odmora pa sve do bitnog aspekta planiranja obitelji.

Instagram / @luca_rossi10

Studija je također zaključila da su sretno vjenčani parovi u ranijoj fazi raspravljali o pitanjima poput kreditne sposobnosti, prihoda, postojećih novčanih zaduženja, povijesti trošenja novca, dugoročnim financijskim ciljevima i mjerama štednje.

Doduše, sva ova pitanja nisu nimalo zavodljiva, ali ako pomažu u uspostavljanju sretnog odnosa, vrijeme je da posjednete svog partnera i dotaknete se teme financija