Rođendanska serija Yamahe SR 400

| Lifestyle |

Trideset i pet godina je prošlo otkad je Yamaha prvi put predstavila model SR 400. Kako bi proslavio tu godišnjicu, japanski brand lansirao je rođendansku seriju tog motocikla. Yamaha SR400 35th Anniversary Edition danas se neznatno razlikuje od modela s kraja sedamdesetih godina prošlog vijeka, i to uglavnom po disk kočnicama i sistemu ubrizgavanja goriva koji je dobio njen motor. 

Ovaj motocikl i dalje pokreće agregat zapremine 399 ccm, čija snaga iznosi 26 KS. Kako bi rođendanska serija bila što bliže prvobitnoj seriji Yamahe SR 400, Japanski dizajneri odradili su nekoliko izmjena koje joj to omogućuju. Rezervoar je presvučen zelenim lakom i ukrašen zlatnim slovima. Sjedište ovog klasika prevučeno je dvobojnom kombinacijom kože, po uzoru na prvi model, dok je okvir presvučen srebrnom bojom.

Kako biste znali da gledate posebnu seriju ovog motocikla, a ne samo dobro odrađenu restauraciju stare Yamahe SR 400, instrumenti slavljeničke serije ukrašeni su “35th anniversary” oznakom. Svečanu premijeru ovaj rođendanski model imati će 14. veljače.