Razvijate osobni brend? Evo što trebate znati!

| Lifestyle |

6 savjeta kako razviti osoban brend

Ako ste često i kontinuirano prisutni u online prostoru, počnite razmišljati o tome da razvijete vlastiti, osobni, personalizirani brend koji govori o vama. Zašto? Emmelie De La Cruz, strateg za osobno brendiranje i osnivačica The Branding Musea, objasnila je to ovako: "Konkurencija je žestoka, a informacije su lako dostupne. Prije nego što ljudi odluče raditi s vama, najvjerojatnije će vas prvo googlati. No bez osobnog brenda, kakve će relevantne informacije pronaći? Osobni branding mogao bi vam ponuditi mnogo boljih poslovnih pozicija nego što ih možete očekivati bez njega. U izgradnji osobnog brenda svjesno i strateški stvarate neposrednu konkurentnu prednost u odnosu na svoje vršnjake. "

6 savjeta kako razviti osoban brend

De La Cruz je u intervjuu za Refinery29 na temu osobnog brandinga podijelila neke zanimljive savjete od kojih izdvajamo njih 6:

  1. Osobni branding nije samo za nekoga tko radi u medijskoj ili njome sličnoj industriji. Stolari, odvjetnici, organizatori vjenčanja - svatko bi trebao razmisliti o svom osobnom brendu. Sva zanimanja mogu imati koristi te tako proširiti svoj utjecaj, ekspoziciju pa čak i razviti različite vrste prihoda kao govornik ili savjetnik.
  2. Ako posjedujete Facebook, Twitter i Instagram profil, već ste napravili temelje svog osobnog brenda. Čitajte stare objave te promatrajući najbolje odredite svoju publiku i cilj.
  3. Budite spremni investirati u svoj brend. Savjetnika, web dizajnera, fotografa, kreativnu direktoricu ili novinara nikad dosta! Oni vam doista mogu pomoći.
  4. Imajte granice. Vaš online brend je profesionalni alat, stoga se ne bi trebao pretjerano doticati vašeg osobnog života. Neka vaš stil života bude javan, a privatna sfera osobna.
  5. Lajk je bitan. Imate li puno followersa i veoma aktivnu publiku, trebali biste imati i puno lajkova koji bi se mogli pretvoriti u novac.
  6. Budite iskreni u svojem online predstavljanju. Nemojte glumiti ono što niste - istina će se kad tad pokazati. 
6 savjeta kako razviti osoban brend